Lopják az ebédünket

Kedves Szerkesztők!

 

10 éve lesz idén, hogy a jelenlegi munkahelyemen dolgozom. A fizetés kevés, de legalább biztos, a főnök elég rendes, szóval nem egy különösen jó munkahely, de nem is elviselhetetlen. A kollégák is hosszú évek óta itt vannak, egy összeszokott csapatról beszélhetünk.


A gondok akkor kezdődtek, amikor egy fiatal, húszas csajszi került hozzánk. Már első napon látszott, hogy egy elkényeztetett kis fruska, aki azt hiszi, hogy szórakozni járhat be és nem kell dolgoznia. Állandóan behívogatja a barátait, akik egész nap ki-be járkálnak, ha kiosztanak neki valami feladatot a száját húzogatja, se szó, se beszéd letegezi 15-20 évvel idősebb munkatársait, állandóan nyafog valamiért, sokszor késik és hamarabb haza is megy, ha csak lehetősége van rá. Szinte mindenben segíteni kell neki, illetve helyette kell megcsinálni mindent.


Már egy hónapja köztünk volt, amikor elkezdtek eltünedezni dolgok. Egy doboz cigaretta, üdítők a hűtőből, szendvicsek és egyéb apróságok.Persze azt mondta nem ő volt és nem is tudtuk lefülelni, de eddig ilyesmi nem történt soha, csak amióta ő megérkezett. Mindenkinek elege van a királykisasszonyból (így hívjuk) és a főnökünk is teljesen magán kívül van tőle, de nem tud vele semmit kezdeni, ugyanis egy közeli rokonának a lánya és szívességből került hozzánk. A helyzet sajnos egyre tarthatatlanabb és elkeserítőbb.

 

Ircsi