A főnök gyűjti a kopogtatócédulákat

Tisztelt szerkesztők.

 

Nem szokásom panaszkodni, most is csak azért fordultam önökhöz, hogy tudjanak róla, ilyen is van. Az adataimat kérem ne tegyék közzé.

Egy közepes cégnél dolgozom három éve, viszonylag elégedett vagyok. Sokat és keményen kell dolgozni, de a magyar átlaghoz képest egész jól kereshet vele az ember. Túlórákkal és mindennel együtt havi 250 körül viszünk haza. Nem dicsekedni akarok, csak jelzem, ezen a téren nincs nagy gond.

A kollégákkal megvan az összhang, 25-45 közötti a csapat, ráadásul jól lehet velük együtt dolgozni, nem a láblógatás megy, mint annyi más helyen. A céges bulik külön fejezetet érdemelnének, de erről inkább majd máskor :).

A főnökömmel az utóbbi időkig semmi problémám nem volt. Sokat követel, kemény kézel vezeti a céget, de igazságos döntéseket hoz legtöbbször. Néha ráijeszt az emberre és "megszorongatja a tökeit", de nem verekszik, nem ordít, mint a sakál és nem zaklat senkit.

 

Amit eddig nem tudtam róla, az viszont egy kissé szúrja a szememet. Persze rajtam kívül mindenki tisztában volt vele.Az a helyzet, hogy az egyik kisebb (feltörekvő) párt tagja és ilyenkor kampányidőszakban teljesen bekattan. Nem mondom meg, melyik pátról van szó, mert igazából egyáltalán nem fontos, a lényeg hogy teljesen átszellemült fejjel ismételgeti  a párt szlogenjeit, monológokat tart a programjukról és győzköd mindenkit, hogy rájuk szavazzunk. Ez még mindig nem annyira nagy dolog,  az ember úgy is arra szavaz, akire akar, bent a fülkében nem tudják ellenőrizni.

Ami kivágta nálam a biztosítékot, az a pénteki intézkedése volt. Összecsődített mindenkit és gyakorlatilag ukázba adta, hogy jövőhétre mindenki hozza el a kopogtatócéduláját, mert neki bizony szüksége van rá. Mindenki döbbenten nézett, hogy ez most valami vicc, de kiderült, hogy teljesen komolyan gondolta. Azt is hozzátette, hogy megnézhetjük magunkat, ha nem neki adjuk.

 

Miután véget ért az "eligazítás",  kollégákkal összeültünk tanakodni.  Volt aki hajlott rá, hogy elhozza neki a cédulákat, de a többség arra voksolt, hogy közösen kell fellépnünk ellene, szóval senki se hozza magával a kopogtatókat, majd meglátjuk mi lesz.Most vasárnap van és holnap reggel ismét meló, kíváncsi leszek, hogy alakulnak a dolgok. Ha nem probléma, majd a későbbiekben erről is beszámolnék.

 

Üdv: Cornflakes