Betegen akarnak kirúgni

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

Betegállományban vagyok 3.napja. Munkáltató telefonált, hogy holnap sürgősen menjek be egy csomó dolgot megbeszélni. Ez kirúgást jelent. Ennél a közismert kft-nél nem szokás ilyen sokáig beteg lenni: jövő szerdára írt ki az orvos.


Itt az emberek max két napig betegek. Miután végig köhögtem a decembert és dolgoztam taknyosan, most mivel nincs is akkora hajtás, gondoltam, az antibiotikumos kúrára itthon maradok, elég vacakul vagyok, hangom sincs.


A lényeg: cafeteria nincs a munkaszerződésben, zsebből adják, az ideivel el vannak maradva, pérmium is járna, mert már egy hónapja teljesítettem a feltételeket, nyilván azt sem fizetik ki és kirúgnak rendkívülivel, különben várhatna jövő hétig. Mit tegyek? ha bemegyek, kirúgnak, ha nem, akkor is. Ez egész cég gázosan erkölcstelen és kissé törvénytelen is, 5 hónapja dolgozok itt, panasz nem volt rám.


A fizu fele is zsebből megy, nyilván a márciusi teljes béremet sem kapom meg. Persze én vagyok hülye, hogy belementem ennyi szóbeli ígéretbe. Mivel tudom „zsarolni“ a munkáltatót, hogy az ígért de nem leírt járandóságaimat is kifizesse?

Tavaszi hirdetési akciónkról IDE KATTINTVA olvashatsz.