Mit tegyen egy leendő tanár?

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

Sziasztok!

 

Csak egy rövid "közvélemény kutatáshoz" szeretném a segítségeteket kérni!
Rólam röviden annyit, hogy vidéki (Balaton és környéke) vagyok, s következő félévben fogom megszerezni német-történelem szakos diplomámat (nappalin), mellette a tanárit is elvégeztem, Utóbbihoz hozzátenném, hogy a pedagógiai gyakorlat során megtetszett a tanári meló, hála a sok pozitív élménynek hála. Azonban maga a fizetés elég "lehangoló", főleg vidéken, meg amúgy a tanárok megbecsülése a béka segge alatt... Szóval felesleges tovább ragoznom.


Emellett 9 éven át tolmácsoltam a rendőrségnek a balatoni szezon alatt, igaz diák munkában. Emellett nyelvvizsgára is felkészítettem elég sok embert. Szóval tapasztalat és élmény az van bőven.


Mivel lassan végzek el kezdtem puhatolózni. Nos az eredmény lesújtó.


1. Vidéki gimi, nem messze ahol lakom s ahol a gyakorlatomat végeztem: kapásból 6 német és 5 történelem szakos tanár van, s az önkormányzat sz@r anyagi helyzetben... ergo ez kilőve.


2. Rendőrség: a sok évi segítségem ellenére sem tuti, hogy tudnak helyet biztosítani.


3. Külföldön gondolkodtam már. Igaz pincérként még sose dolgoztam, így ezt tapasztalat hiányában annyira nem merem bevállalni. Sajnos a nyugdíjas német ismerőseim sem tudnak semmi jóval kecsegtetni.

 

Akkor az egymilliós (talán triviális) kérdés a következő: Milyen más lehetőség van a számomra? Azzal mit érek egy cégnél, hogy egy németet majdnem anyanyelvi szinten beszélek, angolból pedig egy alapszinten állok? Megéri emellett valami okj-és képzést elvégezni (de emellett is melózni szeretnék).

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Bocs, hogy raboltam az időtöket! :):P
További szép napot!

 

Szittyaninja

 

u.i.: Francért sem akarok munkanélkülire menni!

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz