Fenntartható és felelősségteljes üzleti gyakorlat

Az alábbi videót az Európai Bizottság kérésére teszem ki, nézzétek meg.

Az Európai Bizottság szeretné felhívni a figyelmét egy kis- és középvállalkozások (kkv-k) részére készült új videoklipre, amely bemutatja, hogy milyen hasznot jelenthet, ha környezetbarátabbá teszik működésüket.

 

Európában a vállalatok több mint 95%-a kkv. A videoklip bemutatja, hogy egy elfoglalt vállalatvezető hogyan takaríthat meg pénzt azzal, hogy környezetbarátabbá teszi vállalkozása működését. A klip a Vállalkozási és Ipari Főigazgatóság fenntartható iparpolitikáját népszerűsíti, amelynek a környezeti teljesítmény és az ipari versenyképesség támogatása a célja.

 

A környezetbarát növekedés egyszerre kínál előnyöket és lehetőségeket a vállalkozásoknak.

 

* Jelentős megtakarítások: kisebb energia-, víz-, üzemanyag-fogyasztás, a természetes erőforrások takarékosabb felhasználása. Mindez energiahatékony számítógépek és nyomtatók használatával, a közlekedés optimalizációjával, a fűtésen, világításon és az elektromos motorok használatán történő megtakarítással érhető el.

 

* A környezetvédelmi jogszabályok időben történő betartása.

 

* Versenyelőny: folyamatosan nő a környezetbarát termékek és szolgáltatások iránti igény.

 

* A fenntartható fejlődés bizonyítottan előmozdítja az innovációt, ami a növekedés ösztönzője.

 

A jobb környezeti teljesítményre ösztönző európai jogszabályok alkalmazására nem kiadásként, hanem befektetésként kell tekinteni.