2 és fél éve munkaszerződés nélkül

Összesen 3,5 éve dolgozok egy embernél, először az egyik cégénél, majd kérte, hogy saját problémái miatt lépjek ki a régi cégéből és lépjek át az új cégébe. Az új cégnél (mely a réginek nem jogutódja) 2,5 éve dolgozom munkaszerződés nélkül, mert arra nem volt ideje.


A nála töltött idő alatt – mivel ez egy könyvelőiroda – minden évben novembertől májusig túlóráztunk, majd júniustól októberig minden hónap 20-a és 30-a között (mert akkor nincs olyan nagy hajtás) csúsztathattunk és kivehettük a szabadságainkat. A túlóra kifizetésére nem volt hajlandó, azt mondta, csúsztassuk le, amikor nyugi van. Persze a túlórát nem rendelte el, de a munkával kész kellett lenni, mely csak túlórákkal volt lehetséges.


Nincs semmiféle papír arra vonatkozólag, hogy túlórára vagyunk kötelezhetők ill. mi jár a túlórákért. A bért általában kifizette 10-ig, de a cafeteriát ritkán, van amelyiket már 3 hónapja nem fizetett ki.


Múlt héten besokalltunk kolleganőmmel és rendes felmondással felmondtunk, melyben negjelöltük, hogy a felmondási időt úgy kívánjuk kitölteni, hogy megcsináljuk a sürgős dolgokat, átadjuk a munkakörünket (ezeket meg is tettük), azután lecsúsztatnánk a ki nem fizetett túlóráinkat, azután kivennénk némi szabadságot (mely nem több, mint az összes szabadság negyede). Ő ezt a felmondást átvette, ráírta, hogy átvette, aláírta, lebélyegezte, feldátumozta, szóban mondta, hogy elfogadja, és nem írt semmi kifogást a mi példányunkra.


Ezek után 2 nap múlva hozott egy papírt, melyben feltételeket szabott arra, hogy még mindent csináljunk meg a sürgős munkán kívül, másképp nem a tegnap lesz az utolsó munkában töltött nap és nem adja ki a papírjainkat. Mi ezt nem írtuk alá, merthogy ő már átvette a mi felmondásunkat, mi azt gondoljuk, hogy akkor el is fogadta a felmondási idő letöltésére vonatkozó javaslatunkat.


Miután nem írtuk alá ezt a papírt, kiküldött nekünk egy levelet, amiben már a ő feltételeinek (pl. naprakész könyvelés, ami egy könyvelőirodában lehetetlen), ha nem teszünk eleget, akkor ő munkáltatói rendkívüli felmondással fog élni. Tegnap természetesen nem kaptuk meg sem a papírjainkat, sem a pénzünket, sem semmit.


A levelét még nem vettük át, csak tudjuk, mi áll benne.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!