Gyorséttermi terror

Kedves szerkesztőség!


Mivel csak most találtam rá az oldalukra, most tudok beszámolni 5 évvel ezelőtti gyorséttermes „kalandommal” kapcsolatban!

Nos az egyik budapesti pláza gyorséttermébe vettek fel még anno 17 évesen! Ugye mint diák, sok kisebb hülyeséget csináltunk, mint pl ettünk néha burgonyát sunyiba stb. de ez szerintem bőven belefér! Azért írom hogy bőven belefér, mert pl. akkor tájt volt egy szintén gyorséttermi történet, mikor a gyerek poénból beinditotta a poroltót, tűzoltók kijöttek, étterem bezár, ezzel 7 milliós kiadást kreálva...


Tehát mint mondottam, sok ilyen kisebb csintalanságot csináltunk! Volt egy srác, akivel napra pontosan együtt kezdtünk, és egész jó haverság alakult ki köztünk! Egyik nap mindkettőnkre bízták az étterem vendégterének felügyeletét, meg is osztottuk a munkát egymást közt! Egyszer mikor bementem épp láttam hogy tömte magába a fánkokat, jót mosolyogtam, és én is ettem egyet! Fánkokra amúgy nagyon ugrott a főnökség mert azok folyamotsan tüntek el!


Na aztán egyszer mikor kint voltam, nagy üvöltözést hallottam bentről! Bementem, és az egyik manager csaj éppen ott állt a sráccal szemben, és kérdezte mennyit evett meg, merthogy lebukott a srác... És olyan szintén zajlott a „vallatás” hogy a srác szájába benyúlt a csaj, és kivett egy darabot, megnézte mit evett, mert annyira televolt a szája hogy nem értette mit mondott... De ez még semmi! Srác persze rohadt szemét módon engem is magával rántott! Na aztán mindkettőnket behívtak a tárgyalóba, ott volt a vezetőség is! Én persze mondtam hogy nem ettem (pedig ettem, de hát nem volt bizonyítékuk) de a manager csaj mondta hogyn nem hiszi el, merthogy jó barátok vagyunk... Tehát arról volt szó, hogy beismerjük hogy mi csináltuk a (fánk) hiányt, vagy pedig rendőrségi ügy lesz a dologból.. Inkább persze beismertük az egészet, alá is írtunk egy papírt! És abban a pillanatban mindketten ki lettünk rúgva...


Így 5 év távlatából, azt mondom hogy nevetséges ez az egész,DE! Kiderült hogy nem csak fánkok tüntek el, hanem havi szinten több kiló burgonya, húspogácsa stb majdnem milliós tételben! Tehát aláírtunk egy papírt amiről azt hittük csak a fánkok szólnak...


És itt jön a történet másik szép része! Az akkor ott dolgozókkal tartotam a kapcsolatot, majd az egyiket szintén kirúgták, de ő egy fagyit nyalt el hátul a hűtőbe! Aztán rá pár hónappal egy másik ex-kollégámat!


Történet mivoltja így 23 éves fejjel: a főnökség szétlopta a fejét, és mindig valamelyik új kollégával vitette el a balhét, tehát kerestek egy fekete bárányt akire kenhetik az egészet, tisztázva ezzel az éttermi hiányt a központ felé... Rohadt mocskos szemét banda!


És van még 1 durva dolog, amin meg sem lepődök: egy másik gyorsétteremben az történt hogy a főnökség mindig lehúzott a dolgozóktól havi szinten pár órákat, csak azért hogy kevesebb legyen a kiadás, több a bevétel, igy ha hónap végén kiszámított bevétel/kiadás arány jó, akkor a főnökség prémiumot kap... persze a dolgozók zsebe meg vékonyabb súlyos ezrekkel! Ezt egy másik ismerősöm mesélte a minap!


Tehát a gyorsétterembe is terror megy, gazdasági és erkölcsi vonalon is! undorító egy banda!


köszi hogy olvastatok

B.M.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!