Reméli, nem vár otthon két gyerek

Sziasztok!

 

Én egy kommunikációs ügynökséghez mentem interjúzni, grafikus állásra pályáztam. A mai napig le vagyok döbbenve azon, amikor a 40 év körüli főnökasszony megjegyezte, hogy "reméli nem vár otthon két gyerek", ugyanis az előző grafikus azért nem tudott benn maradni túlórázni mert mennie kellett a gyerekért az oviba.


És hogy neki olyan munkaerőre van szüksége, aki megbízható és rugalmas, aki ha kell lemondja az aznapi mozit, ha túlóráznia kell az ügyfél kedvéért. Rövid döbbenet után válaszoltam, hogy nincs gyermekem és hogy számomra nem lenne probléma a túlóra, ha megfelelően van kompenzálva, amire csak annyit válaszolt, hogy ő úgy gondolja egy hónapban párszor ez belefér. (Tehát finoman közölte, hogy ezért semmiféle kompenzációt ne várjak.)


És az embertől mindig kérnek portfóliót, ugyanakkor nem hiszik el hogy tényleg az ő munkáit tartalmazza (mondjuk ezt részben megértem, mert biztos vannak akik netről vagy máshonnan másolnak).


Az ezek után következő ingyen próbafeladatot meg sem említem, mert ebben a szakmában ez "elfogadott" (sokszor a próbanap is).


És ami még rosszul esett, hogy miután a sokadik körbe bejutottam, arra nem méltattak hogy értesítsenek a döntésükről. Miután rákérdeztem (hetek múlva), akkor dobtak egy e-mailt...


Az egészben az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy egy 40 év körüli nő hogy tud ilyet mondani egy másik nőnek, hogy reméli nem várja otthon két gyerek?!


Őt nem anya szülte? Vagy neki nincsenek gyerekei? Bár nekem még nincsenek, de majd szeretnék. És őszintén szólva már előre félek attól, hogy fogok szülés után majd munkát találni?

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.