Kirúgás betegállományban

Az épület, ahol dolgozom, dolgoztam(?), az Önkormányzat által 50 évre az államtól bérelt ingatlan. Az Önkormányzat létrehozott egy Nonprofit Kft-t, mert most már így hívjuk, nem KHT-nak és nála voltam(?), vagyok alkalmazásban. Közben az Önkormányzat az ingatlanban lévő 400 főt kiszolgáló konyharészét is kiadta bérbe egy éttermi vállalkozónak. 2 évente kell a szerződést meghosszabbítani velük, de ez nem gond, hiszen a jelenlegi Polgármester jóba van Velük és az őszi választásokon szinte biztosan a jelenlegi Polgármester fog megint nyerni. Így a vállalkozónak minden esélye meg van arra, hogy a következő 4 évben marad az ingatlan konyhájának bérlőjeként. Én 2007. júniusától dolgozom itt, mint karbantartó, gondnok, műszaki vezetőként a KHT-nál, illetve azóta Nonprofit Kft-nél.

 


 

2010. jún. 21-én még igazoltan dolgoztam a munkahelyemen, de a délutáni órákban sikeresen, de nem a munkahelyemen, már többszöri bunkó modora miatt összevesztem a konyha bérlőjének vezetőjével, akinek a Polgármesteri befolyása erősebb volt annál, hogy ne én kerüljek ki belőle vesztesen.

Sokszor már az ingatlanban dolgozók feletti irányítást is átvette az Önkormányzat Képviselő testülete által határozatlan időre kinevezett Ügyvezető igazgatótól a konyha bérlője. Mindenhez volt már kulcsa az épületben. Ezt tettem már szóvá, sajnos vesztemre. Másnapra annyira kikészültem a vádaskodó modortalansága miatt és fenyegetései miatt, hogy elmentem beteg állományba pánik betegséggel, ami 2001 óta tart nálam, de a kezelések által szinte gyógyultnak voltam tekinthető. A cég orvosi vizsgálatán minden esetben beszámoltam erről a betegségemről és a gyógyszer kezelésekről. Munkámat egyáltalán nem akadályozta a betegség, mert főleg utazásnál jött elő. Ez a munkahely viszont 10 percre volt a lakóhelyemtől.


Pszichiáterhez járok már több éve a gyógyszerek adagolása és felírása miatt. Most a háziorvosom írt ki a pszichiáter ajánlásával és egy hosszas betegállományba kezdtem a betegségem miatt és a gyógyszerek adagolásának megemelése miatt, mert szükség volt rá. Így dolgozni nem tudtam.


2010. jún. 22-től vagyok betegállományban, de mégis pár nap elteltével a munkáltatóm azonnali (rendkívüli) felmondással akart élni velem szemben, de a Postás által kihozott levelet nem tudtam átvenni ágyhoz kötöttségem miatt. Ezt megpróbálta még egyszer, de ugyanaz lett a vége, nem tudtam átvenni. Mégis arra hivatkozik a munkáltatóm, hogy ezzel hatályba lépett a felmondása és kész. Én mindig vittem a munkáltatónak a táppénzes papírjaimat, amit előtte mindig lefénymásoltam és egyszer sem mondta azt, hogy nem veszi át, mostanáig. Amikor is szintén vittem a beteg papíromat és a recepciós közölte velem, hogy Ő átveszi tőlem, de a vezető nem sokat tud vele kezdeni, mert már nem tartozom a dolgozók közé. Ez 2010. szept. 9-én történt. Másnap bementem az OEP-hez és ott közölték velem, hogy még egyetlen egy táppénzes papírt nem küldtek be hozzájuk a munkáltatóm.


A kérdésem az lenne ebben az ügyben, hogy mi tévő legyek ez ügyben? Egy ügyvédnél már voltam, aki azt ajánlotta, hogy én éljek a rendkívüli felmondással, a tudomásomra jutott információk alapján 15 napon belül. És kérjek kártérítést a nekem okozott károkért, nemcsak anyagi, hanem erkölcsi értelemben is. A munkáltató telefonon közölte velem a felmondás tényét, de magyarázatot nem adott róla. Most megpróbálom beszerezni az akadályoztatásom miatt meg nem kapott felmondó levelüket, bár jelenleg is táppénzen vagyok és nagyon nem tudok itthonról kimozdulni. Bármikor jöhet egy pánik roham, ami már egyszer nálam mentőautós szállítással végződött. Egyébként 44 éves, eddig teljes életet élő férfi voltam, amíg ez az esemény nem jött be az életembe.


Minden tanács érdekel!

Üdvözlettel István


 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.