Egyébként is suttyó vidéki vagyok

T. Blog!


Ismét tanultam hogy nem kell komolyan venni semmi komoly céget. Egy 21 éve az országban lévő majd 15ezer embert dolgoztató cég tett tanúbizonyságot arról hogy csakis a "legjobb" embereket alkalmazza. Én hülye fejemmel úgy gondoltam hogy sok éves külföldi tartózkodás után itthon is menni fog az a fránya munkakeresés itthon is. Regisztráltam magam minden lehetséges adatbázisban hogy hátha így könnyebb lesz majd valamit találnom. A Cv-émbe beleírtam "egzotikus"-nak minősülő nyelvtudásomat is, mégha csak alapfokú is de a mindennapi életemet el tudtam látni vele a nyelv országában.

 


Pár hét elteltével csörög is a telefonom hogy ilyen tudással rendelkező egyéneket keresnek. el is beszélgettünk jó 6 percet a Hr-essel, majd úgy tettem le a telefont h úgysem lesz belőle semmi. Két nap múlva ismét csöng, ugyan az a szám.

A kedves hölgynek fel sem tűnt hogy két nappal ezelőtt már beszéltünk, de tök mindegy úgyis elfelejtett jegyzetelni közben, tegyünk még egy kört. A végén abban egyeztünk meg hogy továbbítja a kolléga felé. Oké szuper.


Másfél hét múlva ismét telefonál hogy Cv alapján megfelelve és kiegyeztünk egy telefonos interjúban még a héten, ez szerda volt. Én balga csütörtök, péntekre nem szerveztem be semmit h nehogy alkalmatlan pillanatban találjon meg az interjú. Eltelt 1 nap, 2 nap, 10 nap. Abszolút letettem a dologról. majd 15 nap elteltével ismét telefonál a hölgyecske hogy fáradjak be egy személyes interjúra két napon belül.


Csodálkozom is és hol marad a telefonos interjú, nincsen semmi, egybeveszik akkor a személyessel no problem, majd küld egy e-mail-t az interjú pontos helyéről és idejéről kit kell keresni stb. (Máig nem kaptam meg) Magam kikerestem a cég főirodájának címét elvégre információs társadalom és stb. Állásinterjúra el.
(Hogy az állásinterjúra el tudjak menni kénytelen vagyok 4 órát vonatozni mert suttyó paraszt vidékiként a nagy mega city-ben merészelek munkát keresni. Albérletet meg munkanélküliként hogy fizessek??!!)


Már majdnem el is értem úticélom mikor ismét telefonálnak hogy hát akkor most telefonos interjú idegen nyelven. Válaszolgatok is legjobb tudásom szerint meg amit hallok belőle a vonaton. hiába kértem hogy beszéljen hangosabban vagy hívjon vissza mert nem lehet hallani semmit hajthatatlan maradt. csak itt és most. Emlékeztetőül már az interjúra tartottam mikor ez történt.


Persze hogy nem úgy sikerült ahogy kellett volna. majd a személyes inetrjú előtt 1 azaz 1 órával a Hr-es kisagyszonyka lemondja sz interjút. Oké ez eszébe juthatott volna hamarabb is, akkor adjon nekem egy igazolást hogy elmentem az állásinterjúra hogy a Munk. központ kifizesse nekem az útiköltséget. A válasz hogy bizonyítsam be szemtanukkal(!) hogy én elindultam az interjúra mert akar egy utcányira is lakhatok az interjú helyszínétől, e nélkül nem adhat semmiféle papírt. Meg úgy egyébként is suttyó vidéki vagyok.


Az nem zavar h alkalmatlannak találtak, de hogy még csak egy bicsi -bocsi hülyén szervezetünket sem kaptam...


Végül is, ismét sok mindent tanultam. Ha három hívásnál még mindig nem jutottunk egyről a kettőre a negyedikre nem érdemes válaszolni. Ha nem küldik el az ígért információt akkor is komolytalannak kell venni egy bármily komoly céget is. innentől alapból kamunak tekintek mindennemű jelentkezést amire nem adtam be a pályázatomat.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.