Akkor csinálja feketén

Amit elmondok az valós: ismerősöm isten háta mögötti kis településen, megélhetés nyema. Munkaügyi Központban elsírta, hogy nem tud munkát találni, mert nincs, ellenben jól tud varrni és van is érdeklődés, de nem tudná kitermelni a járulékokat. A hivatalos válasz: akkor csinálja feketén.

 


Úgy gondolom, hogy a túléléshez mindannyiunknak joga van. Ahhoz hogy ki tudd fizetni a hiteled - ha van - a lakhatásod, a kajád, ahhoz PÉNZre van szükséged.

Na most ha tudsz valami olyasmit csinálni, teszem azt, szobafestés, amiért pénzt kérhetsz és ez a pénz épp annyiban segít, hogy a fenti tételeket ki tudod fizetni, addig amíg állást nem találsz, akkor miért ne csinálnád feketén? Persze óvatosan, ésszel. Aztán ki tudja?


Meglehet, hogy találsz munkát, akkor abbahagyhatod. De az is lehet, hogy épp a kényszer szobafestés fog bejönni és egy idő után már ki is tudod fehéríteni magad.


Hogy ezzel megkárosítanánk a nemzetet? Nem hinném, mert igaz, hogy adót és járulékot nem fizetnénk ÁTMENETILEG, viszont nem is maradnánk adósok senkinek és kaját is tudnánk venni és ha már kaját tudunk venni, akkor a kaját gyártó hazai termelőknek tudunk segíteni, mert piacot adunk. Aztán a kaját termelő hazai termelő az igény miatt egyre többet kell majd előállítson, amihez munkaerő kell és máris bővül a piac.

 

Szóval én azt mondom mindenki gondolkodjon el, mit tudna tenni saját maga is és vágjon bele! Éljen túl. Aztán ha már a túlélésből sikerült továbblépni, akkor meg lehet elgondolkodni azon az alkalmazotti-vállalkozói viszonyon, amivel az állam felé is rendbe tudjuk tenni magunkat.
 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!