Börtönnel fenyegettek

Hát hogy is kezdjem... Dolgoztam egy méhtelepen, mint lakatos, de sajnos úgy jöttek össze a dolgok, hogy elbocsájtás, elhajtás lett a vége.


Nincsen ezzel még semmi probléma, voltak már így mások is,
a különbség ebben a dologban egy kicsit szövevényes, de megpróbálom leírni nektek, hogy tanuljatok belőle.Milyen ma Magyarországon dolgozni, létezni?Előre kijelentem, hogy nem akarok panaszkodni ,csak ezt már nem bírja a gyomrom.

 


Na ugye dolgoztam dolgoztam, egyszer csak odajön hozzám a telepvezető és egy katonai ügyésznek mondott emberke.

 

Ez a katonai ügyész meg közölte, hogy menjünk be az irodába, mert kiszeretne hallgatni. Rendben van, menjünk. Én már sejtettem, hogy itt bizony baj lesz, ugyanis az ügyész bácsi közölte velem, hogy hamis tanúzásért börtön járhat.


Jó, kikérdezett az ide leadott lopott katonai szerszámok és egyéb dolgok miatt, hogy ki hozta,kik voltak vele, milyen autóval, én nem mertem hazudni, mert én nem fogok a férgek miatt akár börtönbe is menni. Az ügyész bácsi közölte velem,hogy én nekem semmi féle bántódásom nem lesz emiatt.Lett...


Na most figyeljetek!

Ahogy elment az ügyész én visszamentem dolgozni.
Nem telt bele kb 20 perc és jött az ügyvezető igazgató és közölte velem, hogy fel vagyok mentve a munkavégzés alól és menjek vele az irodába. Ahogy beléptem,4 tanú volt ott és közölte velem, van két választásom:vagy közös megegyezéssel válunk el, vagy fegyelmivel és nem fogok kapni 6 hónapig munkanélküli ellátást.

 

Megkérdeztem, hogy miért, azt a választ adta, hogy elismerem-e hogy engem már figyelmeztetett a nem megfelelő munkavégzésre tanúk előtt. Mondtam, hogy igen, de ez kb 3 hónapja volt és nem az én hibámból kifolyólag. Én azt a választ adtam hogy kérek egy 24 óra gondolkodást, addig nem írok alá semmi nemű papírt Közölte velem majdnem üvöltve, hogy ha el merek menni táppénzre, akkor felforgatja a kibasz.....tt OEP-et és megrángatja a szakorvosomat is.Anyitt kérdeztem a tanuk előtt, hogy menyi a pontos idő.

 

11 óra 30 perc, a katonai ügyész 10óra 55kor írta alá a tanúvallomásomat. Eltelt 35 perc a két eset közt, tehát ez ma Magyarország 2010.szeptemberében.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!