Cukorbeteg lettem a megrázkódtatástól

Tisztelt cím,


Azt szeretném megkérdezni, milyen lehetősége van - ha egyáltalán van - a munkajogi pernek és kártérítés igény benyújtásának, ha folyamatos hátrányos megkülönböztetés (személyeskedés, aránytalan terhelés) után azért mondtak fel, mert egy ismerősnek (a meglehetősen szervilis főnököm főnökének titkárnőjének férje, anyagi gondjai miatt) kellett a munkahelyem, akinek azóta alkalmatlansága miatt távoznia is kellett.

 


Rossz idegállapotom miatt azonnal aláírtam a "közös megegyezést" nem sokkal később viszont kórházba kerültem, cukorbeteg lettem. Mindez már 4 éve történt de nem hagy nyugodni a dolog, és az sem, hogy hogy hagyhattam ezt.

 

Nagyon szerettem a munkámat, és sokat utaztam, ez tartott ott (Multinacionális hátterű, széles körben ismert távközlési vállalat). Jelenleg is egy multinacionális vállaltnál dolgozom, ahol elismerik a képességeimet és a teljesítményemet, és a tisztelet sem hiánycikk.


A választ előre is köszönöm


Kedves Péter!

 

Mivel aláírtad a közös megegyezést, továbbá már négy év is eltelt azóta, nincs mód munkajogi per indítására, mivel egyrészt lemondtál igényeidről, másrészt pedig a munkajogi igények 3 év alatt elévülnek.

 

Üdv,
Erynnis

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!