Kihasználják a rokkantakat

Tisztelt Szerkesztők!


2009. Ősze óta dolgozóm egy megváltozott munkaképességi dolgozók munkahelyén miután 2008-ban végeztem az iskolai tanulmányaimmal. És már 2010. Januárja óta érzem, hogy nem a megfelelő munkahelyre kerültem. Mivel télen a legnagyobb hideg ellenére is nem csak az egész óra között van huzattal járó szellőztetés 5 percig, hanem az egész órák között is olykor de határozatlan ideig.

 


Addig, amíg a csoportvezető nő nem kezd el fázni. Közölte velem, hogy ha fázok, akkor vegyek fel kabátot, gondolaton belül mondtam neki: ,,elég lenne egész óra között szellőztetni, mivel amikor nyár van, vagy jó idő van kint akkor zárva az ablak egész óra alatt is, akkor is ha nincs bekapcsolva a klíma.

 

” De amitől nagyon betelt a poharam az hogy nem rég a Technológus végzettségű munkatársam a saját íróasztalát számítógépestül együtt arccal felém fordította, mivel a ablak nyílásától akart távolabb ülni. Viszont rám szólt és a másik munkatársamra mit bámuljuk őt, foglaljuk el magunkat, mint hogy bámuljuk az ember képét.

 

 

Magamban ennyit mondtam neki: ,, mégis mivel foglaljam el magamat a munkatársammal, ha hiába kérek munkát a csoportvezetőtől, közli velem olykor nincs munka számomra?” ,,És különben sem bámultam és néztem az arcát unalmamban?” ,,Ezért járjak be hajnalban, hogy ez legyen velem kevés fizetéssel és üdülési meg ebéd utalvány nélkül?!”

 

Azért vesznek fel sok Rokkant embert dolgozni minél több pénzük, legyen a saját zsebükben.