A segély boldoggá tesz

Sziasztok!


Meg szeretném osztani veletek egyik ismerősöm történetét. Ő fiatal pályakezdő, ezért 2, 5éve nincs munkája, egy év munkanélküliség után jogosulttá vált segélyre, ezt jelenleg már másfél (!!) éve kapja, de se az önkormá

 

nyzat, se a mn. központ nem közvetítette ki őt munkára!
Sok helyen járt már állásinterjún, volt hogy tesztet kellett tölteni, volt olyan, hogy többfordulósra hívták, volt olyan ahol szépen bepróbálkozott a leendő főnök, egyszóval sehol nem azt érezte, hogy azért lett ő oda hívva, mert tényleg akarják őt dolgoztatni, hanem mert megtehetik alapon, miért ne szórakozzanak egy kicsit, mert ugye a hatalom nagy úr!(valljuk be nekünk is dagadna a mellünk, ha egyszerre több százan akarnának tőlünk valamit)

 

 

Szóval mióta kapja a segélyt, azóta teljesen pozitívan fogja fel a munkanélküliséget. Úgy van vele, hogy azáltal, hogy a munkáltatók protekcióval vesznek fel emberkéket, vagy esetleg pofára megy a dolog, igazából vele nem tudnak kicseszni, mert a segélyét az adófizetők pénzéből fedezi a kormány, amihez a munkáltató is hozzájárul. Ergó így ő úgy kap fizetést a potenciális munkáltatótól, hogy semmit nem kell letennie az asztalra és ez teszi őt boldoggá!


Ja és az anyagiak: ezek a szemetek játsszák itt a fejüket, hogy jól meg kell válogatniuk, hogy kit vegyenek fel, meg olyan követelményeket állítanak fel, hogy csak úgy nézel, cserébe meg kiszúrják a szemed a szaros 70ezer forintos minimálbérükkel!


Ennyit játszva össze szed ismerősöm, sőt így nyáron még többet is (30e a segélye + mindig akad egy-egy alkalmi munka minden hónapba), úgy hogy a saját maga ura, nem kell senkinek és semminek sem megfelelnie, és a végén Ő nevet! :)

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!