Kirúgták, mert pókerezett

Levélírónk egy személyes konfliktus áldozata lett. Kolléganője bemószerolta a főnöknél, mondván munkaidőben pókerezik és a neten lóg, holott csak az ebédidőben tette mindezt. Nem lett volna egyszerűbb korlátozni a munkahelyi internet hozzáférést, ahogy a legtöbb helyen teszik?

Sziasztok!

 

Egy hónappal ezelőtt, egy szerdai napon útilaput kötöttek a talpamra a munkahelyemen. 25 éves vagyok, ez volt az első munkahelyem, két évet töltöttem ott. Irodai rabszolgameló volt és nem is fizetett valami jól, de albérletre, benzinre futotta belőle. Majdnem minden kollégával jóban voltam, ők is hasonló korosztályba tartoznak, mint én. Volt három idősebb (40-es) munkatársam is, kettő nagyon jó fej volt, de a harmadik, egy "hölgy" valamiért állandóan engem piszkált, bemószerolt mindenért a főnököknél, de addig a bizonyos szerdai napig semmit sem sikerült vele elérnie.

 

A sztorihoz tartozik, hogy ebédidőben én soha nem mentem kajálni a többiekkel, inkább az E-mailjeimre válaszolgattam, neteztem, stb. Azon az ominózus napon is így tettem, leültem a gépem elé és online pókerezni kezdtem. A délutáni hajtás kezdete előtt 10 perccel eszembe jutott, hogy ,fénymásolnom kell valamit, ezért kirohantam az irodából, ott hagyva csapot, papot. Szépen megcsináltam a dolgomat, majd visszamentem az irodába, ahol a kedves kolléganő és a főnök várt.

 

A kollegina épp azt magyarázta, hogy én minden áldott nap pókerezek, msn-ezek munkaidőben és teszek nagy ívben a munkára. Főnököm kérdőre vont, én pedig megpróbáltam elmagyarázni, hogy az egész rosszindulatú kitaláció, hiszen csak ebédidőben szoktam netezni. Nem hitt nekem és úgy döntött, megválnak tőlem...

 

Szerencsére másfél hét után találtam új munkát, de azért bennem maradt a tüske, mert egy gonosz k. (kollegina természetesen) személyes ellenszenve miatt kellett váltanom.

 

Tb

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!