Lopjak, csaljak, öljek, holgy létezni tudjak?

Egy nagy multi soproni munkahelyén dolgoztam 2010. dec 24 ig azért írom múlt időben mert munkáltatói felmondással megszüntették.


Az ok egyszerű "... Ön a munkavégzése helyén munkahelyi vezetőivel és munkatársaival szemben rendszeresen olyan magatartást tanúsított, amely munkatársaira és vezetőire nézve sértő és félelmet keltő..." ezzel szemben az igazság az hogy előző napon dec. 23 án rendőri demonstráció volt a multi parkolójában mint utólag kiderült fegyveres rablásra készült/ek valaki vagy valakik ennek okából volt az a nagy rendőri felhajtás!


Sajnos Én lettem az egyik áldozat mivel a múltam okot adhatott arra, hogy esetleg elkövethetem magát a cselekményt a későbbi rendőri /barátságos/ beszélgetésnek ez volt az alapja.Tény a múltam adhatott alapot arra, de Én nem! 2008 nov. 14 től dolgoztam a cégnél, az első amivel szembesülnöm kellett néhány kollégám/kolléganőm, megvető magatartása a büntettet előéletem miatt éreztették velem nekem nincs helyem nálukl mondanom sem kellett ez komoly arcul csapás volt számomra! / Letelt a törvény szerinti kiközösítés a büntettet előélettel kapcsolatos hátrányok amil 2003. márc. 23-tól 2008 márc 23 ig tartott ami ténylegesen megkeserítette az életemet, de tudomásul kellett vennem és el fogadnom./ Nekem elég volt az a 17 év össz szabadság vesztés amit el kellet töltenem a viselt dolgaimért. a munkahelyemen sajnos nem tudtam jól kezelni ezeket az stresszes helyzeteket és időnként az őrületbe tudtak kergetni a személyemet sértő megjegyzésekkel...


Bárkiből lehet áldozat, ha egy kollégája sorozatos támadásokkal kétségbe vonja szakmai hozzáértését, cselekedeteire vagy személyére rendszeresen sértő megjegyzéseket tesz, a közösséget ellene hangolja, vagyis munkavégzésében ellehetetleníti. Nem beszélve arról ahogy az igazgató és a személyzetis diplomatikusan közölték nincs helye ilyen jelegű embernek mint én mert veszélyt jelentek a közösségére...


Lásd a sok sok konfliktus tortára a magyar rendőrség tette fel a habbot akarva akaratlanul segített meg könnyíteni az eltávolításomat a munkahelyemről!


Most itt ülök és nézek ki a fejemből mert rúgtak volna ki azért ha loptam volna vagy valakit bántalmaztam vagy dézsmálásért olyan okért ami hihetőbb mit az indoklásban szereplőért... Egyszerűén nem tudtam ép ésszel felfogni a történteket!


Most, hogyan tovább? Tehetném fel magamnak a kérdést, menjek vissza bűnözőnek, lopjak csaljak, öljek csak azért, hogy létezni tudjak okozzak kárt más vétlen személyeknek... 8 éven keresztül próbáltam közösségi szabályokat betartani és bizonyítani, hogy megváltoztam amióta szabadultam azóta hajléktalan vagyok bárhova fordultam a múltam köszönt vissza rám. Ha nem tudunk segíteni másokon legalább ne rúgjunk bele még jobban csak azért mert valaki hibázott ne ítéljük el egy életre...


Horváth András

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!