Embertelen körülmények között dolgozunk

Hosszas munkakeresés után két héttel ezelőtt munkába tudtam állni. Munkáltatóm 4 órára jelentett be, elvileg munkába állásom első napjától kezdve, viszont rendkívül érdekes dolgokat tapasztaltam a nála eltöltött idő során.


Alkalmazottai minimum napi 9 órában dolgoznak, és a bejelentett bérük utáni járulékokat (bár ez az interjún nem hangzott el) ők maguk fizetik ki. Teljes munkaidejük alatt kamerán keresztül figyelik meg az alkalmazottakat (amibe úgy tudom az alkalmazottaktól beleegyezést kell kérni).


Ezen kívül embertelen körülmények között dolgozunk, az üzletekben minimális a fűtés, nincsen víz bevezetve (még azokon a helyeken sem, ahol a dolgozók élelmiszerrel foglalkoznak), nincsen mellékhelyiség stb.


A rendkívüli hidegben az alkalmazottak fele betegen dolgozik, mert a munkáltató elmondása szerint, nála nincsen táppénz! Kérdésem valójában, hogy létezik-e ilyen a mai jogszabályok között, hogy az alkalmazott nem jogosult táppénzre illetve feljelenthető-e bárhol a munkáltató azért, mert ilyen körülmények között dolgoztatja az alkalmazottait?


Sajnos ez is egy nagyon jó példa arra hogy a rendkívüli munkahelyhiánnyal sokan hogyan élnek vissza!!! Lehet valamit ez ellen tenni?


 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com