Kölcsönzött munkaerőnek nem jár

Tiszteletem!


Tavaly májusban interneten jelentkeztem egy termelő vállalathoz. Másnap reggel a cég HR-ese felhívott és már délben ott voltam interjún. Fel is vettek – velem együtt több embert – és elkezdődött az oktatás. Két nap múlva megjelent egy munkaerő kölcsönző cég és aláíratta velem – és még egy pár emberrel – a munkaszerződést.


Kicsit furcsállottuk, hogy miért ez a cég íratja alá velünk a szerződést, ha mi egyenesen a vállalatnál jelentkeztünk, de mivel a munka mindenkinek nagyon kell így aláírtuk. Igaz szerintem a szerződés nem szabályos. Pl. nem tartalmazza a fizetés napját, a szabadság mértékét stb. Utóbb azt is megtudtok, hogy a cég az alkalmazottainak havi 12 ezer ft melegétkezési utalványt biztosít, nekünk ezt sem adják, viszont az órabérünk ugyanannyi mint az ott dolgozóknak.


Állítólag évente kétszer van – ha a cég úgy áll anyagilag – jutalom osztás. Ezt sem tudom, hogy minket megillett-e? Azt szeretném megtudni, hogy a kölcsönzött munkaerőnek milyen jogai vannak, mi az ami jár és mi nem? A munkaadóra milyen szabályok vonatkoznak.Egyáltalán hol tudok ennek utána nézni?


Válaszokat előre is köszönöm.


 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com