Megaláztak a lábszagom miatt

Sziasztok.

 

Farkas Nikolett vagyok 20 éves. Tavaly 7.14-én kezdtem el dolgozni középsaruzói munkakörben a jelenlegi munkahelyemen. Decemberig minden rendben volt amikor is átkerültem másik szakba. (Tudni kell a középsaruzásról, hogy ez egy présgép amelynél egy lehetetlenül pici lukon kell a vezetéket behelyezni és rápréselni egy másik vagy másik két szállal együtt a saruval. Amikor az oktatóban voltam azt mondták hogy a régi dolgozok sem tudják a normát teljesíteni). Én odakerülésemet követő első hónapban megcsináltam a norma 80%át. Miután átkerültem a jelenlegi szakomhoz december első hetében kirakták a dolgozok százalékait havi kimutatásban, innentől kezdett pokollá válni minden.


Egy héttel a százalékok kihelyezését követően az egyik munkatársam közölte velem hogy a többiek szerint nagyon erős lábszag problémám van és arra készülnek hogy a dolgozói tájékoztatón a csoportvezetőnek szólnak ez miatt. Persze a következő napokban igyekeztem mindent megtenni hogy az állítólagos szagon segítsek. Pamut zokni, Sholl spray, és a munkapapucsom is légáteresztőre cseréltem. December 2. hetében Hétfőn műszak váltáskor megalázott a csoportvezetőm azzal hogy mindenki előtt a szagproblémám ecsetelte.


Kedden a kedves munkatársaim a részlegvezetőt kérték meg hogy tegyen vmit ami az volt hogy bevitt egy tárgyaló terembe melyben a humán igazgató várt és elmondták hogy ha nem sikerül ezt a problémát megoldani akár ki is rúghatnak, majd hogy segítséget is kapjak adtak egy másik munkacipőt. Innentől kezdve a munkatársaim drasztikus lépésekbe kezdtek.


Ha ott álltam mellettük légfrissítőzni kezdtek, egy idős munkatársam többször megalázott pl.: odajött hogy ismertesse velem álláspontját a szagokkal kapcsolatosan és közölte ha hipóba áztatnám a lábam az talán segítene de nem csak lábszagom van hanem szájszagom is erre elővett egy rágót és belenyomta a számba(tudni kell hogy súlyos tejcukor érzékenységem van, refluxal és goor-ral). Majd volt egy teljesítmény mérés. Az volt az első amin részt vettem de nekem a munkat. közül senki nem szólt hogy ők hogy beszélték ezt meg maguk között. A mérés közepén az idős hölgy felállt és elkezdett üvölteni hogy basszam meg, mit képzelek magamról, miattam lesz emelve a norma. Hozzá tenném hogy nem válaszoltam csak leültem és lassabban dolgoztam tovább.


Később egyre jobban durvult a helyzet, ha a többiek beszélgettek és odamentem mindenki csendben maradt és elment. Egyre drasztikusabbá váltak a beszólások és viselkedése, aki addig még barátom volt azon a részlegen mind ahhoz az idős nőhöz közeledett inkább. Munka közben bekapcsolták a légkondít majd aki bekapcsolta felém fordult és nagy fújozás közepette belevigyorgott a képembe. Január végén elmentem a humán igazgatóhoz és elmondtam neki miket műveltek velem és hogy ki az az idős nő aki elkezdte az egészet, mellesleg a normám többször atrocitás téma volt, pedig én is csak max a 85%ot tudom megcsinálni. A vezetőségnél annyit értem el hogy beszéltek azzal a nővel. A beszélgetést követő egy hétig nyugalom volt. A többiek is kezdtek kedvesebbek lenni, de aztán újra elkezdődött minden ás még rosszabb lett mint volt. Idézem őket : Bár lemaratná hipóval a lábát, Jaj ne akadályozz a munkámban mert szólok az igazgatónak, és a hab a tortán hogy hogy február utolsó hetében mér a veréssel is megfenyegettek. A csoportvezetőm azóta sem tud vagy nem akar tudni a dologról amit velem műveltek, így március elsejétől elmentem idegi alapon távpénzre.


Ha kíváncsiak vagytok a konkrét beszólásokra és megalázások menetére késéggel állok rendelkezésetekre.


Üdvözlettel, Niki
 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com