3/3-as ügynök a sportáruházban

Évek óta a legnagyobb sportáruház lánc – aki azt hirdeti, "mozdulj meg" – terrorban tartja alkalmazottait.A cég elvárása a munkavállalókkal szemben folyamatosan nő, bért évek óta nem emelnek, a béren kívüli juttatásokat folyamatosan csökkentik, az ügyvezető igazgató állandóan kirúgással fenyegeti a dolgozókat.


Munkaruhának mindenki kap két szaros pólót, cipőt, nadrágot nem. Napi 10 órát állunk ott saját ruhában, saját cipőben. Egy évben egy munkavállalónak 2-3 pár cipője simán tönkremegy. A szabadságokat egyszerűen kiírják alapórában, eközben valódi szabadság kiadás nincs, csak hogy egyszerre egy hétre a munkavállaló nehogy el tudjon menni.


A legújabb, hogy a cégvezetők "besúgó" taknyos 20 éves pöcs-t alkalmaznak, hogy jelentéseket írjon név szerint a dolgozókról. A besúgó kint basztatja az eladókat az üzletben. Amikor meglátja, hogy az eladó megszólít egy vevőt, odarohan hozzá, és bőszen lekezdi jegyzetelni, hogy mit mond a vásárlónak. Például, hogy alkalmazza-e a cég egyik elvárását. 3*3*2, azaz: 3 kérdés, 3 érv, és 2 kiegészítő termék rásózása a vásárlóra. Felháborító, hogy a vásárlóra szószerint rá kell tukmálni az árut, csak hogy ne rúgjanak ki. Rengeteg vásárló inkább sarkonfordul, és kimegy a boltból, mert nyugodtabb körülmények között szeretne vásárolni.


Visszatérve az eladó-vásárló szituhoz, a "besúgó" jegyzetelni kezd, hogy mit mondunk a vevőnek, majd rohan be az irodába a laptopjához, és jelentést küld a vezetőségnek rólad. Ez a kirúgás egyik alapját teremti meg.


Arra a cég nem áldoz, hogy tanfolyamokat tartson a termékekről, mert az "pénzbe kerül, és arra nincs keret". Arra viszont van, hogy vidékről hozzon fel északi régió értékesítési vezetőt. Neki a cég az albérletét, és a heti benzinpénzét állja.


Felháborító, hogy béremelésre, oktatásra nem tellik évek óta, de besúgóra igen, és arra, hogy a vezetők két kézzel szórják a pénzt.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com