A biztonsági őr maffia

Sokan legyintenek egyet, hogy aki őrködik az nem is dolgozik és az nem is igazi munka.Röviden ismertetni szeretném azon olvasókkal eme iparág árnyaltabb oldalait is, akik nem látnak bele a „szakma” mélyebb bugyraiba és az azt körülvevő légkörbe.


Tehát biztonsági őr, vagyonőr, hogy csak a legelterjedtebb fajtákat említsem.(van még fegyveres,kutyás,személyőr..stb).Munkát ezzel az OKJ-s budipapírral minden nap lehet találni, örül is neki az ember, hogy végre tudja hasznosítani könnyen megszerzett WC papírját valamelyik biztonsági cégnél. Ez az alkalmazás kétféleképpen működhet bejelentett alkalmazott státusz és a jó öreg egyéni vállalkozós fajta. Előbbi inkább az utóbbi tíz év multi térhódításnak köszönhető ugyanis itt legalább bejelentett alkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatnak - ELVILEG.

 

Az utóbbi viszont maga a totális káosz, ugyanis itt emberünk megkapja a megbeszélt BRUTTÓ bért és onnantól kezdve neki kell állni a kötelező járulékokat, ami persze nem könnyű bruttó 400-430 forintos bérből, mert kb. 55 ezer magyar forintot kell leszámolni különféle költségekre, ebben persze nincs benne az utazási költség. Átszámolva pedig mondjuk havi 240óra minimum munka 24/48-ban azt jelenti, hogy emberünknek bruttó 100-110 ezerből kell megoldani mindent a járulékfizetésen keresztül a gyereknevelésig, tehát nettósítva még csak alulról sem súrolja a minimálbért.


Ennek tetejébe jön még a rohadt volt rendőr területi képviselő vagy tulajdonos állandó ellenőrzése(beugrálunk a kerítésen..stb), persze ő a kiemelt állami nyugdíja mellé még vállalta ezt a munkát 45 évesen Vicc. Tehát az adott cég akinek őrzésre van szüksége ki tud fizetni egy ember után azért egy elég tisztességes pénzt, de hát ott vannak a volt rendőrök biztonsági cégei, puszipajtás alapon egymásnak leosztva a kártyákat, akik eme pénzeket lefölözik nulla munkával és mellette természetesen nem mondanak le nekik járó állami nyugdíjukról sem.


Továbbá nem csak cégtulaj rendőrfejesek léteznek, hanem egyszerű őrök, akik korábban ugyanúgy rendőrök voltak de nem elég a 100 ezer feletti nyugdíj hiányzik nekik a munka és beállnak azok helyére akiknek ez lenne az egyetlen bevételi forrásuk. Tehát álláshalmozók és nekik még csak a járulékokat sem úgy kell fizetni mint a nemvoltrendőr munkatársaiknak mert ők ugye kapják a nyugdíjt már 38 éves kortól,hányinger. A fentebb említett órabérek vidékre értendőek, lehetnek pár forinttal magasabbak a lényegen nem változtat. Pesten ez lehet jóval több de ott se várjunk csodát. Ezek általában telephelyek,irodaházak őrzését
jelenti.


Visszatérve a multitérhódításos részhez. Ugye itt bejelentenek jó esetben egyből rossz esetben egy év múlva is csak próbaidőn leszel, persze ha be vagy jelentve akkor is csak szigorúan a 168 órát tartják a mérvadónak. És ugye multi barátunk a sok szennyel amit árul nyitva tart a hét minden napján szinte minden órában. Nem ritka az a jelenség hogy emberünk napi 10- 17 órát áll minimális pihenőkkel, folyamatosan napokon keresztül és heti 60-70-80 órákat dolgozik. Persze itt is meg kell felelni a rohadt főnökök minden kívánalmainak legyen az biztonsági vagy multi főnök. Ami a legrosszabb(és ezzel pesten találkoztam elsőnek), hogy a biztonsági cég szép summát szed be óránként és a maradékot adja az őrnek, Igen egy biztonsági cég, de amikor meghallottam hogy itt a fővállalkozó alatt van még egy biztonsági csicskás cég és csak azután a tényleges munkát elvállaló teljesen ledermedtem.


Az őröket sem értem, jó hogy kell a pénz, de ennyire? Sokan tanácsolták nekem hogy vállaljak egy 24/48-as szolgálatot (havi 240óra) és még mellette vállaljak mondjuk havi 5
alkalom 12 órát. Ez havi durván 300 óra a lehetséges 720-ból és valakik ezt csinálják. Amikor ezt meghallottam megint csak ledöbbentem. A 24/48 még el is megy ha tudsz kicsit pihenni. Ennyi munka mellett nincs életed, egy rohadt genny terület ez a korrupt rendőrökkel együtt. Itt tart ma Magyarország, mondjuk ahol Pintér Saca a belügy királya ott sok jóra nem számítsunk

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com