Neked bármit szívesen beraknék

Tisztelt blog!

 

Segítséget szeretnék kérni munkahelyi zaklatás ügyében. 4 hónapja dolgozok egy cégnél adminisztrátorként, de már az első napoktól zavart a főnök "közvetlensége". Ez mára odáig fajult, hogy a folyamatos szexuális tartalmú megjegyzések mellett ("-Beraknád nekem a papírt a nyomtatóba? -"Neked bármit szívesen beraknék", "Szívesen látnálak meztelenül", "Nem bujálkodunk kicsit munka helyett?") már fizikailag is zaklat (fogdossa a fenekem, mögém osonva átölel, fülembe puszil).

 

 

Én ilyenkor már szinte kiabálva közlöm vele, hogy hagyjon békén, ne fogdosson, mert ez nekem rossz, én nem akarok tőle semmit sem most, sem a jövőben. De megesett, hogy munkaidőben pornóvideókat mutogatott nekem, hiába közöltem vele, hogy ez engem egyáltalán nem érdekel, és szeretnék a munkára koncentrálni, de figyelembe se vette. Mindezek mellett fel van háborodva, ha munkaidőben nem vagyok hajlandó vele elmenni vásárolgatni, ebédelni, uszodába stb. (Megjegyzem, soha egyetlen alkalommal sem voltam hajlandó munkaügyön kívűl bármi programon részt venni vele.) Ezek a zaklatások a munkaidő 90%-ában folynak, napi rendszerességgel.

 


Csak azért nem mondok még fel, mert ezt nem akarom annyiban hagyni, mert tudom, hogy másokkal is ezt fogja csinálni. Nem tudom hogyan szerezhetnék hitelt érdemlő bizonyítékot, ugyanis a cégnél összesen ketten vagyunk, és az irodánkba nagyon ritkán jár be ügyfél, általában azok is a főnök jóbarátai. De úgy érzem, ezt a fajta viselkedést senki nem engedheti meg magának, főleg nem egy munkavédelmi technikus, szakember.

 

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com