Lehallgatnak bennünket

Sziasztok!

 

Nemrég a cégünk új irodaházba költözött, új helyre kerültünk. A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy rengeteg szerelő érkezett és elkezdtek sürgölődni. Mi nem tudtuk, hogy mi fog történni, bennünket senki sem tájékoztatott arról, hogy miért is vannak ott, ezért a legkézenfekvőbb megoldást választottuk, megkérdeztük őket. Kiderült, hogy az irodánkba több kamerát és mikrofont fognak elhelyezni. Nagyon meglepődtünk, mert erről minket nem tájékoztattak.


Pár órával később az is kiderült, hogy a pihenőhelyiségbe, ahol ebédelünk, kávézni szoktunk, ott szintén mikrofonokat és kamerákat helyeztek el, többek között a villanyburába is.Tényleg elég ijeszt és döbbenetes volt az egész, főleg úgy, hogy nem is szóltak nekünk, meg sem kérdeztek minket, vagy legalább megindokolták volna, hogy miért is van erre szükség.


Elkezdtünk egymás között beszélgetni a kialakult helyzetről, mindenki azon az állásponton volt, hogy ez az egész megalázó, kellemetlen mindenki számára. A Nagy testvér mindent lát és mindent hall, mi pedig a jövőben minden mondatunkra kénytelenek leszünk odafigyelni, ha nem akarunk bajt hozni a fejünkre. Az egyik vezetőségi tag valamit hallhatott is a mi méltatlankodásunkból, mert azt üzente, hogy ha nem vagyunk elégedettek a helyzettel, akkor nyugodtan felmondhatunk, senki sem lesz visszatartva, ha menni akar.

 

Szeretném megkérdezni, hogy tényleg megteheti azt a munkáltató, hogy mindent bekameráz, bemikrofonoz az irodában és kvázi lehallgatja az embereket? Törvényesen jár el a munkaadónk?Mit tehetünk ebben a kialakult helyzetben? Senki sem akar bajt magának, de azért ez így mégis csak elég kemény.


Irodai rabszolga

 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com