Dolgozzanak a Munkaügyi Központok dolgozói!

Ma Magyarországon csak azok élnek jól,akik beszélni tudnak a munkáról, akik dolgozni szeretnének nem tudják csűrni csavarni a dolgokat, nincs nagy dumájuk, el vannak felejtve. Számtalanszor próbáltam érdeklődni hirdetésekben megadott megadott telefonszámokon, legtöbb soha nem volt elérhető. Többször írtam sms-t, hogy ha nem tud munkát ajánlani, legalább ne hirdessen, erre sem válaszolt egy sem.


Nagyon fontos, hogy próbamunkát is csak úgy végezzünk, hogy előtte PAPIRON! megállapodni, mert utána elfelejt az a szegény vállalkozó fizetni, én három éve várom, hogy kifizesse egy napi munkámat. Olyan is van, hogy fel akarják venni a csökkent munkaképességük után járó summát, ezért kérik, hogy vidd be a rokkantságra vonatkozó összes papírodat, igazolványszámodat, minden adatodat egy semleges helyre, aztán majd felveszik utánad a juttatást, és abból jól élnek.


Úgyhogy egyszerűség ide,v. oda, mindennek nagyon utána kell nézni. mert különben a vállalkozó összes családtagja terepjáróval közlekedik, és csak egy hónapban egyszer tud benézni a munkahelyre, mert a Távol-keleten kell üdülnie, hogy kipihenje a semmittevést, és a spekulációit. Az álláskereső pedig naponta hallja, hogy vissza kell vezetni őt a munka világába, csak azt nem mondják meg, hol van munkahely mert arról szó nincs, hogy
üzemel a cukorgyár, a cementgyár, a kőbánya, a konzervgyár, cipőgyár, szőnyeggyár, bútorgyár, termelőszövetkezet, és még sorolhatnám.


A felsoroltak csak egy szeletet jelentenek a 20 évvel ezelőtti időszakban működő munkahelyekből. Ideje már, hogy ne csak meséljenek, hanem munkahelyeket teremtsenek, vagy állítsák vissza a régi termelő üzemeket. Már ott tartunk, hogy a Munkaügyi központ nevű lélekmentők az internetelérhetőségeket ajánlják fel az álláskeresőknek. És akinek nincs internetelérhetősége, az hova menjen?


Ne a nyugdíjasokat küldjék dolgozni, hanem a munkaképes korú egészséges embereket, és akkor a munkaügyi központ dolgozóit is
elküldhetik dolgozni.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a