Hosszas rábeszélésre viszonyt kezdtem

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 
 

Jó napot kivánok!
Nekem is van egy történetem a munkahelyi terrorral kapcsolatban. Tesco-ban egy takaritócégnél dolgoztam. Már múlt időben, mert kirúgtak.
A történet bonyolult. Mikor odakerültem dolgozni, a már ott dolgozóknak az volt a szokásuk, hogy az újakat nem fogadták be, kikészítették direkt idegileg. Én is így jártam. Aztán egy hónappal utánam jött egy férfi dolgozó, akivel szintén ezt el akarták játszani, de nem sikerült, mert beletört a bicskájuk, ugyanis ő nem vétlen, gyenge nő volt, hanem férfi és nem meghunyászkodva sírt, hanem kinyitotta a száját. Látta, hogy én vagyok a soron lévő áldozat, mert ugye ő előtte én voltam a legújabb és az én "szopatásom" volt soron. Mivel azt is látta, hogy a munkámat rendesen elvégzem, mellém állt és megvédett velük szemben. Ettől aztán ő még unszimpatikusabb lett egyesek szemében, mert a főnöknek is szólt, hogy mi folyik ott.
Egy idő után nagy hibát követtem el, belátom: az új férfi kolléga hosszas rábeszélésére viszonyt kezdtem vele. Hozzátartozik, hogy a felesége is ott dolgozik, csak másik műszakban. Ettől fogva még jobban védett, elérte, hogy sorban kirúgták a kötekedő, "szívatós" munkatársakat.
Szép sorban minden régi, számszerint 4 embert tudott kirúgatni. Az is hozzátartozik a történethez, hogy mindenáron csoportvezető akart lenni. Elérte, hogy a régiek közül már csak mi ketten voltunk a műszakban. Egyre újabb és újabb emberek jöttek utánunk, mert sokáig nem maradt senki.
Akiket kirúgatott, ketten elkezdték terjeszteni a munkahelyen, hogy ő meg én összeszűrtük a levet, voltak, akik odamentek a feleségéhez és mondták neki a dolgot. Persze ő mindent tagadott és azt mondta, hogy bosszúból mondják, amiért kirúgatta őket.
A felesége is magyarázta mindenkinek, hogy csak bosszúból terjesztik egyesek, nem igaz a dolog. A férje meg ott röhögött a saját feleségén, hogy ilyen naiv.
A lényeg, hogy a végén már annyian mondták a feleségének, hogy a főnök engem kirúgott, mert a feleségével dolgozik egy műszakban és kedveli a feleségét. A főnök nő, a félreértések elkerülése végett. Azt mondta a főnöknő, azért kell mennem, mert annyira beletették a bogarat a feleség fülébe, hogy tönkrement idegileg miattam. Én beismertem a főnöknek, hogy igaz, a kollégám mindent tagadott.
Engem kirúgtak, ő még mindig ott dolgozik. Mindenki tud a kapcsolatunkról, csak a felesége nem, mert a főnök nagyon vigyáz arra, nehogy megtudja. Belátom, hibáztam, hogy összejöttem a kollégámmal, de szükségem volt a védelemre a régi szemét dolgozók miatt. Miután kirúgtak, a kollégám is szakított velem, mert beismertem a dolgot a főnöknek. A mai napig nem tudom megemészteni a dolgot, belebetegedtem idegileg, nekem megtudta a párom, mert beismertem neki is, hogy miért rúgtak ki. A kollégám neje a mai napig nem tud róla.
Nekem mindenem ráment, a munkahelyem - mai napig nincs munkám -, tudja a párom, ő meg röhög a markába. Még idetartozik, hogy közben odaraktak egy új csoportvezetőt, akit szintén sikerült kirúgatnia.
Nem tudom mit tegyek, nem tudok belenyugodni. Szeretném, hogy megtudja a felesége.
Mit csináljak?
Még annyit, hogy a felesége a délelőttös műszakban dolgozik, ahol a főnökasszony is, és ott dolgozik a főnökasszony öccse, annak az élettársa, akik teljesen befolyásolják a főnökasszonyt. Ez egyáltalán jogszerű-e, hogy egy műszakban családtagok dolgoznak? Persze meg a kollégám felesége, őmiatta sem fogják a volt kollegámat kirúgni.

 

Ennyi információból nehéz lenne eldöntenem, hogy jogos volt-e az Ön kirúgása, úgy gondolom, egy viszony önmagában még nem lenne alap erre, a munkahelyi légkör/munkavégzési körülmények úgymond bomlasztása viszont már inkább.

Azonban Ön nem is jogi tanácsot vár tőlem, inkább arra lenne kíváncsi, hogyan állhatna bosszút volt szeretőjén...Nos, nem tartozik a profilunkba a lelki tanácsadás, a véleményem ugyanakkor az, hogy a bosszú sosem vezet jóra és nem hozza meg a kívánt megnyugvást.

Inkább azt javaslom, szűrje le az eset tanulságait és a jövőben legyen megfontoltabb!

Üdvözlettel:
Erynnis