Mindenkit szembeköpne

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Kedves Munkahelyi (T)error!

Az én történetem kb. 10 évvel ezelőtt indult, amikor a jelenlegi főnököm még kollégám volt. Abban az időben is egy nagy szarkavaró volt, de sajnos, amikor az előző főnök nyugdíjba ment, ő volt az egyetlen ember, akinek a végzettsége megfelelő volt erre a posztra. Azóta eltelt jó pár év és eleinte minden rendben is volt, addig, amíg a nagyfőnök egy erős kezű ember volt, de tőle sajnos megszabadult a cég legfőbb vezetése és helyette egy hozzá nem értő embert raktak, aki teljes szabad kezet adott az én főnökömnek. Na, innentől kezdődött a pokol. A főnököm azóta folyamatosan piszkálódik a háttérben. Mindenkit kibeszél, már nem mersz a kollégák között sem őszintén beszélni, mert nem tudod, hogy ki mondja el neki. Folyamatos a terror. Állandó kötözködések a munkában, a másikat a háta mögött vén kurvának, büdös disznónak, vagy egyébnek mondja el. Kinyilvánítja, hogy mindenkit szembeköpne stb. Rám azóta annyira zabos, mióta egyetemre jelentkeztem és el is kezdtem tavaly. Azóta folyamatosan a célpontja vagyok. Terrorizál érzelmileg, nem kötött velem tanulmányi szerződést, mert ki akart velem tolni. Szabadságból járok és bedolgozok minden lehetőséget, hogy eljárhassak. Természetesen az a célja, hogy feladjam, de nem teszem meg neki ezt a szívességet.
A nagyfőnökhöz nem mehetek panaszkodni, mert csak olaj lenne a tűzre, nem ordíthatom le a fejét, mert akkor nem írja alá a szabadságomat. Mit lehet tenni ilyenkor? Sajnos a többi kollégám is szenved a folyamatos összeesküvő elméleteitől és a folyamatos terrorizálásától, kibeszéléseitől, csak nem mondják. Összefogni pedig nem mer senki, mert félti az állását. Egyelőre azt sem lehet látni, hogy el akarna menni, így reménytelennek látom a jövőt.

Előre is köszönöm a javaslatokat. 

 

Márpedig muszáj lenne összefogniuk, illetve a közvetlen főnök feletteséhez - vagy ha van még egy felettes, akkor ahhoz, esetleg a tulajdonosokhoz - fordulni, az ügy megoldása érdekében. Próbáljanak beszélni az elviselhetetlen felettessel többen együtt, aztán ha ez eredménytelen, akkor forduljanak az ő feletteseihez.
Ezen kívül egyéb megoldás csak a felmondás lehetne, de gondolom, azt nem szeretnék megjátszani. A probléma viszont úgy tűnik, magától nem fog megoldódni, csak ha tesznek érte.

Üdvözlettel:
Erynnis