A főnök haverja

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt blog és olvasók!

 

Üdvözlök mindenkit! Sajnos én is átéltem, milyen a munkahelyi terror világa.Elveszítettem az állásomat, mert kellett a főnökhaver fiának a helyem. Aki azt nyilatkozta, nem azért diplomázott le, hogy fizikai munkát végezzen. Be kellett tanítanom a munkámra, majd elküldtek. A mostani munkahelyemen bármennyire is végzem jól a munkámat szintén kifelé áll a szénám. Sajnos itt is van egy csókos kollégám (30 éves férfi), aki védettséget élvez. A főnök haverja. Mindig "mószerol" az irodába és sajnáltatja magát.


Meg is kaptam a múltkor a magamét, ha nem tudok együtt dolgozni vele két hét alatt találnak helyettem másik embert.Amire ő azt mondja nem az ő dolga, azt nekem meg kell csinálni (sokszor nehéz fizikai munkát is.) Míg ő a szüleivel él és nincs lakáshitelre, rezsiköltségre stb-re gondja, nincs mit féltenie, addig én félhetek mikor küldenek el miatta és veszítem el azt amiért eddig keményen dolgoztam. Pedig van olyan nap amikor már hozzá sem szólok, félve, hogy megint rossz leszek.


Menekülnék innen, de sajnos 30 éves, diplomás létemre nem kellek sehova. Rájöttem azért szid a főnökségnél, mert féltékeny a teljesítményemre és a szaktudásomra, valamint mert boldog házasságban élek.


A főnökség mindenről tud, de azt mondták emelkedjek felül a dolgain. Vagy épp nem szólnak egy szót sem. Hozzá kell tennem a harmadát keresem annak amit ő, de a háromszoros munkát végzem (sokszor az övét is).


Rosszkedvűen és félelemmel a gyomromban járok dolgozni.Igy együtt érzek mindenkivel aki ettől szenved.