Fizetést sem kap és segélyre sem jogosult

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 Tisztelt Cím!

Férjem biztonsági őrként dolgozik szeptember 27-től bejelentve. 3 napot dolgozott, azóta nem hívták. Többször telefonált a céghez, ahol mindig azt mondják neki, hogy nincs munka. Azóta is be van jelentve, de ezt a férjem kétkedve fogadta. Elment a tb-hez és megkérdezte, igaz e. Ott azt mondták neki, hogy valóban be van jelentve, de mivel nincs keresete, nem is fizetnek utána semmit. Most ez hogy van? Kinek a kötelessége a járulékfizetés? Ha nincs fizetve akkor mi történik? Fizetést sem kap és segélyre sem jogosult, hisz be van jelentve. Nem tudom mit kellene csinálni... kérem segítsenek.

 

Kedves Levélíró!
Gondolom, nem sok esély van rá, hogy vissza fogják hívni még dolgozni, ebben az esetben, mivel elég passzív a cég, a férjének kell felmondania, azaz ír a cégnek egy ajánlott tértivevényes levelet, amelyben közli, h alulírott xy, mivel önök nem teljesítették foglalkoztatási kötelezettségüket 2011. x.x. óta, a mai nappal azonnali hatállyal felmondom a munkaszerződést.
Amennyiben új munkát talál, ott fogják bejelenteni és fizetni, illetve levonni az adót és járulékokat. A régi munkáltatónak ugyanakkor be kell jelentenie a korábbi munkaviszony megszűnését, rögtön azután, h kézhez kapta az Ön férjének felmondását. Ha ezt nem teszi meg, az apeh mulasztási bírsággal is sújthatja.
Ez a bejelentési kötelezettség tehát a munkáltatót/kifizetőt terheli, nem a magánszemély munkavállalót.

Üdv,
Erynnis