Szóbeli fegyelmi

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt Cím!

Nem találtam erre a kérdésemre választ a neten, ezért fordulok Önökhöz.
Egy auto elektronikai gyárba jelentkeztem Bp-re egy munkaközvetítő által.
Jelenleg 14 hónapja vagyok a cégnél és a cég átvett saját dolgozójának.
A probléma nem is itt kezdődik, hanem ott, hogy egy új műszakvezetőt kaptunk, egy nő személyében.
Régebben, mikor ez a nő egyszerű melós volt, látszott rajta, hogy engem valami oknál fogva nem bír.
A munkahelyemen akadt két barátom, egy nő és egy férfi, a nő idővel kiváló dolgozó lett, és miután megkaptuk ezt az új főnököt, egyfolytában csesztette, míg kénytelen volt műszakot cserélni.
A férfi kolegám egyszer összeszólalkozott vele, 3-4 nap múlva hivatja a nagyfőnök, hogy van három fegyelmije és ki van rúgva.
A kolegám csak lesett, hogy mikor kapta a fegyelmiket, merthogy ő nem tudott róla, a válasz az volt, hogy 3 nap alatt kapott 3 fegyelmit, meg hogy összegyúrtuk.
OK! Teltek múltak a hetek, egyszer a munkahelyemen hányingerem lett és szóltam a főnökasszonynak, hogy el szeretnék menni az orvoshoz. Azt mondta, jó, menjél.
Hazamentem, elmentem az orvoshoz, majd olyan 16 órakor felhív a főnökasszony, hogy hol vagyok, mondtam neki, hogy orvosnál, erre ő azt mondta, hogy ő az üzemi orvosra gondolt, hogy oda megyek.
Erre kaptam egy szóbeli fegyelmit.
Azt szeretném kérdezi, hogy mit tehetnék, hogy elkerüljem a további "fegyelmiket"? Mert látszik, hogy eltökélte magában, hogy minket hármunkat kirug.

 

Szóbeli fegyelmit nem adhatnak Önnek, pláne nem így, hogy még csak lehetőséget sem biztosítanak arra, hogy előadja a védelméül szolgáló indokokat.
Javaslom, hogy írásban - ajánlott, tértivevényes levélben, vagy az átvétel egyéb igazolásával - jelezze a felettesnek, hogy kapott egy "szóbeli figyelmeztetést", de annak tartalmával nem ért egyet, írja le benne röviden, hogy mi történt és mellékelje hozzá másolatban az orvostól kapott igazolást is. Jelezze továbbá, hogy törvény adta joga megvédeni magát a fegyelmivel szemben és legyenek szívesek a jövőben minden ilyen intézkedést írásban közölni.

Üdv,
Erynnis