Nyugdíj: mindenképpen rosszul járok?

2006.December 30-al nyugállományba vonultam a BM. kötelékéből mivel annak AZ évnek szeptemberében betöltöttem AZ 50.életévemet.


Akkor azt mondták rosszul járok, ha nem megyek el, most azt mondják rosszul jártál, mert elmentél. Ez most egy másik kérdés.


Jelenleg tiszteletdíjas polgármester vagyok, és azért nem főállású mert a településünk - egy kicsi falu - költségvetése nem bírná ki a főállású polgármester eltartását. Szeretném tudni, hogyan alakulhat nekem a jövő évi bérezésem és mit olvasnak ki Önök egy ilyen körülményből.

 

Tehát van a jelenleg még nyugdíjnak nevezett járandóságom, van a tiszteletdíj, és a költségtérítés.


E három jövedelemnek nevezett összeggel 2012.től hogyan kell számolni és miből hogyan kell adóznom. Vagy lesz e korlát, hogy a tiszteletdíj összege mennyi lehet egy évben, illetve a költségtérítést minek tekintsük? Azzal hogyan kell számolni. A költségtérítés mindig fix összeg, tehát általány. Mint ahogyan a tiszteletdíj is.


Sehol nem olvastam még erről, hogy egy tiszteletdíjban részesülőre milyen törvények vonatkoznak. 2012.januártól, és ha őszinte akarok, lenni nem tudom MI lesz azokkal AZ emberekkel, akik polgármesterek vagy képviselők AZ önkormányzatoknál és tiszteletdíjasok. Egyáltalán maradhatnak e azok, hiszen rendőrként nem tölthettek ilyen tisztséget és nem tudom hogy a kormány által beindítani kívánó senior állomány tagjaira milyen törvények vonatkoznak majd.

 


Várom megtisztelő válaszukat, tisztelettel Önök felé: Vécsei István

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Címkék: munka, nyugdíj, munkajog