Kiderült, hogy nincs biztosítása

Tisztelt Mt blog!


A feleségem 6 évet dolgozott a jelenlegi munkahelyén. Tavaly szeptemberben egy átszervezés eredményeként tucatnyi alkalmazott munkakörét szüntette meg a cég. Feleségemmel is ez történt, még szeptember végén aláírt egy megállapodást, mely rögzítette, hogy a munkaviszonya nov. 5-ei hatállyal megszűnik. Október 28-án párom a munkahelyén balesetet szenvedett, melyről a hivatalos jegyzőkönyv is kimondta, hogy üzemi baleset volt, tehát 100%-os táppénzre jogosult.


Azóta egy alkalommal kapott táppénzt. Tegnap a felülvizsgálaton további kezelésre kórházba utalták volna és ekkor derült ki,hogy a biztosítási státusza piros , vagyis a munkáltatója a korábban aláírt megállapodásra hivatkozva megszüntette a munkaviszonyát és ezzel együtt az OEP biztosítását is lezárta.


Erről viszont semmilyen hivatalos papírt nem kapott, és a megállapodásban szereplő 2 havi végkielégítést sem kapta meg. Azt szeretném megtudni, hogy jogszerűen járt-e el a munkáltató?

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.