Pihenjetek még egy kicsit

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Diákként dolgozom iskola mellett egy nemzetközi gyorsétterem hálózatnál immár jópár éve. Sajnos az elmúlt évek alatt nem egy negatív tapasztalatot sikerült összeszednem, de van egy, ami a legjobban idegesít.

 


Ugyanis a központi elvárás az éttermek felé, hogy a forgalomnak megfelelő ember legyen beosztva. Ezzel nem is lenne baj, ámde ha a forgalom tervezése nem sikerült tökéletesen, akkor egyszerűen "nem állítják be" az embert, azaz határozatlan ideig "pihentetik". Ez azt jelenti, hogy ez alatt az idő alatt se fizetve nem vagyunk (bár nem is dolgozunk), de szabadon nem is mehetünk sehova, mert ha a forgalom hirtelen változik, szükség lesz ránk.


Elméletileg egy-hetes beosztásban dolgozunk, de a beosztást utólag mindig a valósághoz igazítják.


Nem azért járunk oda dolgozni, hogy 1-2 órákat csak fizetés nélkül csücsüljünk. Nem a közvetlen főnökeimre haragszom, mert ha nem teljesítik az elvárást a beosztott emberek esetében, akkor őket is kirúgják. Ezeket a szabályokat olyan "fejesek" találják ki, akikkel mi nem kerülünk kapcsolatba.


Mit lehetne a fenti esetben csinálni? Tudom, hagyjam ott, de diákként nem olyan könnyű másikat találni.


Üdvözlettel!
 

 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.