A tanár fizet, mert a diák dohányzik?

Az előző és jelenlegi levél beküldőjét, valamint minden érintettet megkérünk, hogy amennyiben hatékony és valós jogi segítséget szeretnének, keressenek bennünket a munkaheklyiterrorjog@gmail.com címen.

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Középiskolai tanár vagyok.A nemdohányzók védelméről szóló 2012. január 1-től alkalmazandó törvény értelmében közintézményekben/oktatási intézményekben (is) tilos a dohányzás. Az iskolában ahol tanítok, szünetekben (egy előzetes beosztás alapján) a tanárok felelőssége ellenőrizni a folyosókat, WC-ket, hogy ne legyen ott dohányzás.

 


Az intézményvezető olyan 'Igazgatói Utasítás'-t akar velünk tanárokkal aláíratni, mely szerint ha az ÁNTSZ egy ellenőrzés során dohányzáson kap pl. egy diákot egy mellékhelyiségbán, az iskola fenntartója az éppen oda felügyeletre beosztott tanárra háríthatja az esetenként milliós tételű bírság megfizetését.


A kérdésem az, hogy kötelezhető e a tanár ilyen Igazgatói Utasítás aláírására?


Köszönettel:

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.