Fényképezze le a személyi igazolványát

Tisztelt Munkahelyi Terror!

A hónapokban sok helyre írtam levelet, küldtem önéletrajzot, több dolgot is kipróbáltam, de egy eset különösen kiverte a biztosítékot. Lehet, hogy nem ez az első eset, hogy ilyennel találkoznak, de gondoltam, megosztom itt, hátha segítségére lehet másnak...

 



----------------------------
A levelezés:

Én:

Tisztelt Cím!

Az otthoni adatrögzítős hirdetésük felkeltette az érdeklődésemet, mellékelten küldöm az önéletrajzom.



-----
Ő:

Üdvözlöm!

Örülök, hogy felkeltette hírdetésünk figyelmét. Egy 4órás teljes mértékben otthon végezhető munkáról van szó, amely mindössze minimális számítógép ismeretet igényel. A munkaanyagokat email-ben küldjük. Fizetés havonta bankszámlára (52000Ft).

Amennyiben komolyabban érdekli az állás, kérem készítsen képeket az alábbiakról és küldje el adategyeztetés/adatellenőrzés végett valamint, hogy ki tudjuk szűrni a 18éven alúliakat.

-1: Személyigazolvány és lakcímkártya mindkét oldaláról, vagy az útlevele megfelelő oldalairól.

- 2: Egy névre szóló számlabizonylatról, pl. telefon- vagy villanyszámla.

- 3: Egy olyan fényképre is szükségünk van, amelyen saját személyigazolványát vagy útlevelét tartja, és az okmányon a fénykép és az ön arca is jól kivehető.

A képeket készítheti szkennerrel, digitális fényképezőgéppel, webkamerával vagy kamerás telefonnal.

- Elfogadott kiterjesztések: .jpg vagy png formátum
- Csak színes másolatokat küldjön!
- Az életkora, a címe és a személyazonosságához szükséges adatai legyenek jól láthatóak a képen.

-----
Én:

Tisztelt Imre!

Igen, valóban "komolyabban érdekel" az állás... Az önéletrajzomon van kép, így furcsállom, hogy egy arc + személyi kombinációra is szükség van, ha elküldeném a személyigazolványom és lakcímkártyám másolatát, tökéletesen azonosítani lehetne.
Érdeklődnék a pontosabb részletekről, milyen módon kell a munkát elvégezni, mikor lehet kezdeni és hogy történne a szerződés kitöltése?

Tisztelettel:
SM

------
Ő:

Abszolút nulla áthúzva.

Erre már választ se kaptam. Amíg érdeklődtem, minden rendben ment, de amint akadékoskodtam, nem foglalkozott többet az üggyel. De legalább nem ez a fazon jóvoltából fogom megtalálni magam valamelyik felnőtt oldalon :D