Nincs wc a munkahelyen

Tisztelt Terror blog!


Lányom esetét szeretném leírni, válaszokat kapni erre a fura esetre. Öt hónapja dolgozik egy munkahelyen, ahol nincs kézmosási lehetőség sem, sem WC. amikor odament dolgozni, a főnök mondta ő gyakran bejár majd, olyankor eltud menni a dolgait elintézni a lányom. De a főnök 1 hónap után nem megy be csak kasszazáráskor, addig a lányom meg kénytelen tartani a szükségletét, és nem is iszik pont emiatt.

 


Az üzletet meg bezárni nem lehet, mert akkor állítólag kötbért nyomnak az üzletre. Van a nagy üzletháznak egy közös személyzeti mosdója, odajárnak az alkalmazottak. A lányom 10 órában egyedül dolgozik, és mikor volt, hogy telefonon szólt a főnöknek menjen be, mert nem bírja tovább, még le is lett hordva emiatt.


Lenne másik munkája most, de a 30 nap fölmondási időt nem tudja kivárni az új munkahely, ráadásul a szakmájában tudna most elhelyezkedni. Milyen szankciót von maga után az azonnali rendkívüli fölmondás? Meg különben is, engem nagyon fölháborít az, amit egyes emberek megengednek az alkalmazottal szemben. Akármilyen hihetetlen, de ez történik manapság, hogy még az egészségét is kockára kell tenni valakinek, ha munkát akar.

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.