Ne nagyon használjátok a kocsikat

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

2004 óta dolgoztam egy mobil értékesítéssel foglalkozó cégnél. Belépésemkor cégautót kaptam, melynek használatához teljes felhatalmazást (értsd km korlátozás nélkül) kaptam írásban.2011 novemberében az ügyvezető szóban jelezte, hogy a továbbiakban "ne nagyon használjátok a kocsikat magán célokra" azonban írásban ez nem jelent meg.

 


Mindenki próbálta visszafogni az egyébként nem túl magas saját használatot, akinek volt saját autója az nem is használta tovább. Azonban akinek nem volt mint pl nekem sem, tovább használtuk amikor szükséges volt.


Februárban kiléptem a cégtől és levonták az utolsó járandóságom ~50%-át, jogosulatlan üzemanyag felhasználás címén. Erről írásos nyilatkozatot kaptam. A kérdésem, hogy jogos volt e az eljárás, annak ellenére, hogy írásos engedélyem volt a korlátlan használatról? A cég fizet cégautóadót.Milyen lehetőségem van utólag, ha nem jártak el jogosan velem szemben.


Második kérdésem: A cégnél időnként az ügyfelek részére ki kellett szállítani "ajándékokat, borítékokat" sajnos ezekről írásos "bizonyíték" is maradt nálam ami a cégre és talán rám nézve is járhat hátrányokkal. Milyen jogi lehetőség van az ilyen esetek elkerülésére, nincs kedvem más fekete ügyei miatt bűnhődni...

 

üdv Zoltán.

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.