A pénztárcámban jelenleg 140 forint van

Tisztelt blog és olvasók!

 

A segítségüket szeretném kérni, abban a kérdésben, hogy mi a teendő, amikor a szerződés szerint 10-éig kellene megkapnom a fizetést, de már 29-e van és még egy fillért sem láttam belőle. Kértem ma a főnökömtől a fizetésem, mivel albérletet, hitelt kell fizetnem és a pénztárcámban jelenleg 140ft van.

 


A főnököm válasza az volt, hogy neki most a bérleti díjra...stb stb-re kell, szüksége van a pénzre és egyébként értsem meg, hogy nagyon sok ember nem kap időben fizetést... igazából nekem is szükségem lenne rá, sajnos. Egy hétig dolgozok még itt, aztán megszűnik a munkahelyem, de valószínűleg a következő fizetést sem szeretné majd odaadni az utolsó napomon...


Hogyan lehet ilyen helyzetben eljárni? Minimálbérre vagyok bejelentve(gyakorlatilag a duplájában egyeztünk meg), de még azt sem kapom meg.Fizetett szabadság a könyvelője szerint nem létezik, betegszabadság sincs... de ez már csak hab a tortán.

Létezik ilyen? Hogyan tudom kiszedni belőle a fizetésem?

Előre is köszönöm a segítséget!
 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.