Zsebbe akartak fizetni

T Cim.

 

Az alábbi dolog a lányommal történt meg ,amit először nem akartam elhinni. egy bizonyos cégnél titkárnő 10 hónapja jó fizetésért. Február végén felmerült, hogy a cég rosszul áll, le kellene venni a munkaidőt 4 órásra feleannyi fizetésért. Aztán nem történt semmi, mindenki dolgozott bőven, 8-16-ig helyett 8- 18-ig.

 


Majd március 26-án egy szerződés módositást tettek a lányom elé, ami arról szólt, hogy visszamenőleg módositják a szerződést aszerint, hogy MÁRCIUS 1-től napi 4 óra munka és bruttó 47 000 Ft. , a többi zsebbe legyen.


Ezt a lányom nem fogadta el több okból sem,, ugye akkor a márciusi fizetéssel mi lesz , aztán visszamenőleg ilyet nem lehet, aztán meg a zsebbe fizetés nem az Ő normája. Addig vita, hogy beadta a felmondását, amit nem akartak elfogadni, de miután kitartóan irásban letette az asztalra, végül elfogadták. Most a felmondási időt tölti, ami szerintünk 30 nap. Na ez a pokol,mert ott tesznek neki be, ahol csak tudnak..


Remélem majd a következő munkahelyén ilyen soha többet nem tud előfordulni vele. Érthetetlen, hogy némely munkáltató mit meg nem enged magának.

Üdv egy anya

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.