Csatlakozz a Civilekkel a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! + Gyakran Ismételt Kérdések

 

Ahogy korábban már említettük, Erynnissel megalapítottuk a Civilekkel a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesületet. A sok-sok papírmunka és a bürokrácia útvesztőinek bebarangolása után végre eljutottunk abba a stádiumba, hogy az egyesület tényleg működőképes szervezetté vált. Ám az egyesület nem magunknak készül, hanem Nektek, kedves olvasók, munkavállalók, álláskeresők, így belefogunk a nyár eleji nagy tagtoborzásba.

 

Arra buzdítunk benneteket, hogy csatlakozzatok hozzánk, legyetek Tis is szerves részei célkitűzésünknek, "ars poeticánknak", amely továbbra is hatékonyabb jogvédelem a bajbajutott munkavállalóknak, ugyanakkor az is célunk, hogy elindítsunk egy párbeszédet munkavállalók és munkaadók között.

Keresünk továbbá lelkes joghallgatókat, akik szívesen segítenék munkánkat! jelentkezni a munkahelyiterror@gmail.com címen lehet.

 

Miért érdemes csatlakozni hozzánk?

 

Egyesületünk tagjainak  a következőket tudja nyújtani

 

- Teljes körű munkajogi tanácsadás

 

- 6 munkaórányi ügyvédi szolgáltatás, amelybe beletartozik a tag teljes jogi képviselete, jogi szaktanácsadás, jogi szakvélemény és más dokumentumok szerkesztése

 

- Kellő mennyiségű taglétszámot követően az álláskereső tagok útiköltségének részbeni, vagy teljes mértékben való megtérítése

 

- Az egyesület által szervezett állásbörzék és karrier-tanácsadás díjmentes látogatása

 

- Az egyesület által ellenőrzött valós álláshirdetések megismerése

 

- Egyéb szolgáltatások

 

Az éves tagdíjunk mindösszesen 2500 forint, azért ennyire alacsony, hogy minél nagyobb számban tudjatok csatlakozni!

 

Számlaszám: Magnet Bank 16200216-00218623

 

Az egyesületbe belépni az alábbi formanyomtatvány kitöltésével, illetve az éves tagdíj elutalásával lehet.

 

Belépési nyilatkozat letöltése (data.hu link, lassú letöltés)!

scan_alapszabaly1.pdf

scan_alapszabaly2.pdf

A hozzászólások között jó néhány olyan kérdés merült fel egyesületünkkel kapcsolatban, amelyekre szeretnénk itt és most választ adni. Amennyiben kihagytunk volna valamit, vagy további kérdésetek, észrevételetek volna, szívesen állunk a rendelkezésetekre!

1. Be van jegyezve az egyesület, vagy ez is csak egy újabb átverés:?

A Civilekkel a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesület természetesen bíróság által bejegyzett társadalmi szervezet, amely jogvédő tevékenységet folytat és céljának tekinti munkavállalók érdek- és jogvédelmét, ennek érdekében többek között tanácsadást, oktatást, képviseletet nyújt tagjainak.

2. Nem láttam a közzétett adatok között az egyesület címét (székhelyét) és egyéb elérhetőségeit. Ezek titkos adatok?

Természetesen ezek nyilvános adatok, a birosag.hu oldalon található kereső segítségével bárki fellelheti ezeket, de valóban elfelejtettük leírni, most pedig pótoljuk ezt.

Társadalmi szervezetek részletes adatai


Szervezet neve Civilekkel a Munkahelyi Terror Ellen Közhasznú Egyesület


Szervezet székhelye (irsz) 1076


Szervezet székhelye (település) Budapest


Szervezet székhelye (utca, hsz) Péterfy Sándor utca 38. III./40.


Képviselő(k) dr. Király Tamás, dr. Makó Klaudia, Péter András


Típus Társadalmi szervezet


Cél szerinti besorolás jogvédö tevékenység


Cél leírása - elősegíteni a munkavállalók érdek- és jogvédelmét, ennek érdekében tanácsadás, oktatás, képviselet;


- segítséget nyújtani a munkaerőpiacról kikerült munkavállalók mielőbbi elhelyezkedéséhez, továbbképzéséhez, akár anyagi támogatás formájában is;


- elősegíteni a munkavállalók mobilitását;


- párbeszédet kezdeményezni és közvetítőként közreműködni munkavállalók és munkáltatók között;


- a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévők kiemelt figyelme és támogatása;


- egyéb, a fenti célokkal összefüggő tevékenységek.


Megyei nyilvántartási szám 14605 / 2011


Országos nyilvántartásbeli azonosító 2905 / 2011


Eljárt bíróság neve Fővárosi Törvényszék


Határozat száma 60643 / 2011 . 3


Jogerőre emelkedés dátuma 2011. 11. 29.

Telefonszám 0620 4498228

Email munkahelyiterror@gmail.com, munkahelyiterrorjog@gmail.com

Weblapcím munkahelyiterror.blog.hu

3. Egyáltalán mit jelent az, hogy egy egyesület közhasznú?

A két talán legfontosabb kritérium a közhasznú egyesületek kapcsán, hogy ezen szervezetek vállalkozási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végezhetnek, illetve gazdálkodásuk során elért eredményüket nem oszthatják fel, azt csupán az alapszabályában meghatározott tevékenységre fordíthatják. Részletes leírást ITT találhattok a közhasznú egyesületekre vonatkozó szabályokról. Az egyesület gazdálkodását a felügyelőbizottság ellenőrzi és ezen adatok mindenki számára nyilvánosak.

4. Szeretnék belépni az egyesületbe, de nem tudom, mi ennek a menete. Hol tudhatok meg erről többet?

Oldalunkról letölthető szervezetünk Szervezeti és Működési Szabályzata, amely részletesen leírja, milyen jogok és kötelezettségek vonatkoznak az egyesület tagjaira, vezetőire, illetve azt is, hogyan válhatsz taggá. Ehhez szükség van még a belépési nyilatkozat kitöltésére, majd ennek aláírása után elektronikusan (beszkennelve), vagy postai úton címünkre való eljuttatására. A tagfelvételi kérelem kitöltésével együtt el kell utalni az éves tagdíjat is, ami mindössze 2500 forint. Ha az átutalási igazolás és a kitöltött kérelem együtt megérkezik, az elnökség automatikusan hagyja jóvá azt. A tagdíjat következő számlaszámra kell elutalnod: Magnet Bank 16200216-00218623.

5. Tagdíj? Fizetnem kell, hogy az egyesület tagja lehessek?

Sajnos igen. A közhasznú egyesületek a beszedett tagdíjakból, valamint pályázati pénzekből tartják fent magukat, ezekből a pénzekből finanszírozzák céljaik elérését. Ügyvédek, a készülő honlapunk, az utazás, telefon, minden pénzbe kerül sajnos, ráadásul a későbbiekben irodára is szükségünk lesz, hogy minél több emberen tudjunk segíteni. Igyekeztünk egy tényleg minimális tagdíjat megállapítani, ami havi bontásban csupán 210 forint. Vannak, illetve lesznek olyan szolgáltatásaink is, amelyeket nem csak tagjainknak nyújtunk, ilyen például az emailes tanácsadás is, ahogy eddig működött, ez nem tagoknak is elérhető. Személyes jogi tanácsadás, peres képviselet, okiratszerkesztés viszont kizárólag a tagjaink számára elérhető.

6. Mi a garancia arra, hogy nem lenyúljátok a pénzt, hanem valóban arra költitek, amit itt leírtatok?

Teljesen érthető, hogy a számos korrupciós ügy láttán felmerül benned a kétely.Ahogy azt már említettük, szigorú szabályok vonatkoznak az egyesület gazdálkodására vonatkozóan, ráadásul az egyesület gazdálkodásába bárki betekinthet, így elkerülhető még a mutyizás látszata is. A kezünk pedig meg van kötve, hiszen kizárólag azon dolgokra költhetjük el ezeket a forrásokat, amelyek a közhasznú tevékenységünkhöz kapcsolódnak. Emellett a törvény is kötelez bennünket arra, hogy az éves beszámolónkat és közhasznúsági jelentésünket a honlapunkon közzétegyük, ezt minden évben meg is tesszük és bármelyik tag ellenőrizheti. Továbbá, az egyesület gazdálkodásával kapcsolatos iratokat - a másolási díj megtérítése mellett - bármelyik tag bármikor kikérheti, ezt a rendelkezést alapszabályunk is tartalmazza.

7. Szívesen belépnék, de a belépési nyilatkozatnál miért kell ennyi személyes adatot megadnom?


A pontos nyilvántartás miatt, illetve amiatt, hogy felmérhessük, milyen ügytípusokra, foglalkozásokra kell nagyobb figyelmet fordítani, milyen szolgáltatásokra van igény a részetekről (pl. álláskereséshez segítség, vagy összefoglaló kiadványok, stb.). Természetesen a hatályos adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük személyes adataidat, nem adjuk ki illetékteleneknek és nem is használjuk fel egyéb célokra.

8. Hogyan és hol tudhatom meg az egyesülettel kapcsolatos híreket, ameddig a honlap nem készül el?

Természetesen itt a blogon. Van egy külön menüpontunk az egyesülettel kapcsolatos dolgoknak és persze a főoldalon is közzéteszünk minden apró-cseprő információt.

Az esetleges további kérdéseket és észrevételeket a munkahelyiterror@gmail.com címre várjuk!