Ha nyaralni megyek, kirúgnak

 

Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!

 

Tisztelt Mt!

 

Sürgős segítségre, tanácsra volna szükségem, remélem tudnak tanácsolni valamit. Az a helyzet, hogy a feleségemmel és a kislányunkkal befizettünk egy egy hetes horvátországi nyaralást még március elején. Nem azért, de kb 10 éve nem voltunk 1-2 napnál hosszabb időre nyaralni, Ezt a nyaralást is évek óta tervezgettük, de sosem volt rá keret, most is elég sok lemondást követően sikerült valahogy elintéznünk. Lényeg, a lényeg, hogy 11-én indulnánk.

 

 

Minden rendben lett volna, már a nyaralás befizetése előtt írásban és szóban jeleztem, hogy a szabadságomból 5 napot erre az időszakra szeretnék kivenni, ezt el is fogadták. Most, bő egy héttel az indulás előtt pedig úgy néz ki, még sem akarnak elengedni. Azt mondják, a cégünk jelenlegi helyzete egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy bárki is kivegye a szabadságát, aki mégis megpróbálja, attól végleg elköszönnek. Tehát, ha mégis úgy döntök, hogy 11-én nem veszem fel a munkát, akkor kereshetek magamnak új állást.

 

Fogalmam sincsen, mit tehetnék. Az egyik barátom azt javasolta, táppénzre írassam ki magam, de az sem megoldás, mert azt is mondták bent, hogy ha ezzel próbálkoznék, akkor szintén felmondanak nekem. Teljesen el vagyok keseredve, a feleségem is szomorú és egyben dühös. Hiába rendelkezhetnék a szabadságom egy részével, hiába szerettem volna pihenni, ami mindannyiunkra ránk fért volna, úgy látszik nem lesz belőle semmi. Ha netán valaki tud valami megoldást, akkor kérem írja meg.

 

Köszönettel: R

 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.