A büdös életben nem tudtam a szakmámban dolgozni

Ez cikk, és annak tartalma akkora dühöt, csalódást és elkeseredettséget váltott ki belőlem, hogy mt olvasóból mt író lettem.2002-ben végeztem Szekszárdon a Csapó Dániel Mezőgazdasági és Élelmiszer ipari Szakközépiskolában.A végzettségem mezőgazdász. Érettségim is van, de minek???

 

mezogazdasag.jpg


Azóta ugyanis voltam gyártósori összeszerelő a japcsiknál egy tál rizsért, Teszkóban árufeltöltő, ahol a főnökömnek nem volt kölke, így szabadon zsarolta a népet azzal, hogy "de az elbeszélgetésnél azt mondtad meg tudod oldani a gyerekeket...." Persze, de nem úgy, hogy a munkaidő után pár perccel tudom meg, hogy mikor kell legközlebb dolgozni jönnöm.


Így 2009-es "válság" óta én sem találok munkát. Már kezdtem beletörődni abba, hogy nekem is külhonban kell újrakezdenem az életemet, amikor megpillantottam ezt a vezérhírt az indexen.


http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/19/ceklabol_es_zoldbabbol_diplomaztak_a_kozmunkasok/

 

Komolyan mondom elbőgtem magam. Itt vagyok, szakmailag tökéletesen képzett, és még a büdös életben nem tudtam a szakmámban dolgozni.


Nos így már nem is fogok. Minek vegyenek fel engem és fizessenek meg, ha sokkal alacsonyabb bérért, nálam sokkal tapasztalatlanabb és képzetlenebbeket is fel lehet venni????Próbálkoztam gazdaságoknál, bevállaltam volna a költözést is, de kölköt ne vigyek!!!!Voltam városüzemeltetéseknél is, de oda túlképzett vagyok.


Feladtam. Beadtam ma több külhoni helyre is az önéletrajzomat, mert remélem azért máshol találok a szakmámba ütköző állást. Ha nem, akkor mosogatok, mert nem szégyen. De ez a megjelent cikk számomra nagyon megalázó volt.

 

Orsi

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.