Rengeteg állás betöltetlen marad

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Kedves MTBlog!

Nem nagyon szoktam „tollat” ragadni olyan célból, hogy írjak, de most megteszem. A minap olvastam egy amerikai és egy osztrák cégvezető panaszait és erre szeretnék reagálni röviden és velősen, illetve kérnélek titeket, hogy ha lehet nekik is tegyétek elérhetővé ezt a posztot.

 

1158295_370.jpg

 

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem külföldi, sem cégvezető (leszámítva a saját 1 fős cégemet), sem nagytőkés, se fizetett blogger. „Egyszerű” 30-as polgári ember vagyok, diplomákkal, középvezetői munkával - informatikai területről.

Bele is vágnék a közepébe.

Elolvasgattam ezt a két bejegyzést, illetve a hozzá tartozó kommentek egy jelentős részét és elképesztőnek tartom. Aki nem akar tovább olvasni, annak lelövöm a poént: én itt magyar dolgos emberként elhiszem, hogy mind az amerikai, mind az osztrák vezetőnek – sajnos – igaza lehet. Miért gondolom ezt?

Van nekem egy nagyon jó ismerősöm, aki HR vezetőként dolgozik már sok-sok ideje a férjével együtt. Több száz, sőt ezer interjút készítettek már jelentkezőkkel, sokat beszélgettek cégekkel, nagyon benne vannak a HR területben évek óta – saját céggel is. Csúnyán mondva „rekruitálnak”, úgy „igazán”, fő profiljuk a jól képzett, diplomás, általában műszaki, nyelvtudást igénylő pozíciók, nagy cégeknél. Akármikor szóba kerül ez a téma, sajnos mindig azt mondják, hogy a jelentkezők kvalitásai és az elvárásaik nagyon messze esnek a jelenlegi realitástól. Mire gondolok? A leggyakoribb dolgok, amiket említeni szoktak:

 

  • Ő nem utazik, messze van. Ha meg utazik adjanak autót. Vagy lakást.
  • Ennyi pénzért? Nem. Hiába csak 1-2-3 év a tapasztalat, fél millió alatt nem mozdulunk. Illetve 30 fölött jellemzően 7 számjegyű fizetés.
  • Persze, hogy tud németül és angolul. Igaz most nem megy, ezért inkább ne próbáljuk ki az interjún (!), de írja csak be.
  • Nagyon jól kommunikál, csak most rossz napja van, ezért nem tud magáról 3 percet összefüggően beszélni. Magyarul sem.
  • Ő már vezetői pozíciót szeretne, 25 évesen ez a minimum, ennyi tapasztalattal. És persze céges autót.
  • Ügyelet? Hétvége? Esetleg más munkaidő (pl. amerikai) szerinti beosztás? Túlóra? Köszönöm, nem. Akkor sem ha kifizetik. Vagy fizessenek sokkal többet.
  •  

Összességében azt meséli mindig el, hogy neki nagyon sok jó nyitott pozíciója van, neves, valóban korrekt multiknál. Viszont a jelentkezők pont azon tüneteket „produkálják”, amiket az említett két posztban a vezetők leírták.

A 20-as korosztály teljesen el van szállva értékrend-tudás viszonylatban, itt a legfőbb baj, hogy az említett juttatásokat úgy várják el, hogy a tudásuk nem elég a pozíciók betöltésére, még ha 5x annyit fizetnének nekik, akkor sem. (Az akár egy másik poszt is lehetne, hogy ez valójában az egyetem/társadalom hibája vagy az egyéné...)

A 30-as pedig azt hiszi, hogy ő már nagyon-nagyon képzett és körülötte forog a világ.

Elmondásuk szerint nagyon kevés az olyan ember a 20-as, 30-as éveiben, aki reálisan fel tudja mérni a tudását és azt, hogy ő mire alkalmas és mi az, amire nem. Emiatt persze nagyon sok álláshirdetése egyszerűen betöltetlen marad, mivel vagy „csak” irreálisan sokat kérnek a jelentkezők, vagy irreálisan sokat kérnek és nem is ütik meg a megfelelő szakmai szintet.

De hogy egy vidám történettel zárjam eme keserű szájízzel írott levelet: elmesélte, hogy egy nagyon korrekt egykori középvezető úr eljött hozzá egy interjúra. Az 50-es éveiben járt, ami ugye nem éppen „kilátásokkal teli” életkor a munkaerő piacon manapság. Elbeszélgetés után a fent említett „tüneteket” nem produkálta, így az önéletrajzot továbbküldte az elektronikával foglalkozó cégnek, ahova az urat az első körben fel is vették. Ő apró ajándékkal jött vissza hozzá, köszönetként.

Kedves 20-as, 30-asok! Ti meg tudjátok köszönni, ha valaki tesz értetek, vagy csak a markotokat tartjátok?

 

gránát.jpg