Hány bőrt húznak még le rólunk, rendes adófizetőkről?

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

 

Tisztelt MT!  

 

Néhány héttel ezelőtt írtam arról, hogy az Államkincstár fél éven belül másodszor is jelentős késéssel utalta a fizetésemet (első alakalommal egy hónap, második alkalommal "csak" 3 hét), amiért még csak elnézést sem kértek, a kárenyhítésről nem is beszélve.   Most egy újabb gyöngyszem az Államkincstár és a NAV együttműködéséről.

ado.jpg

Épp ma kaptam meg állami szervünk a NAV éves számlaelszámolását, amiből általában egy szót sem szoktam érteni. Ami világos volt az egészből,  az Államkincstár által utalt fizetésem után több ízben is később fizették be az adót (114 nap volt a rekord az egyik összeg után), így azután késedelmi pótlékot róttak ki rám. Nem sok, kb. 400 Ft. OK, ezt az összeget még kibírom, de azért felháborít, hogy az állam késedelmesen fizeti be magának az adót, aztán a magánszemélyekre terheli a saját maga késésének késedelmi pótlékát.  

 

 Hányszor 400 Ft-ról lehet itt szó? Hány bőrt húznak még le rólunk, azokról a kevesekről, akik becsületesen megfizetik az összes adót, járulékot minden keresetük után??? Már hánynom kell ettől az erkölcstelenségtől...

 

 

Címkék: munka, adó, állás, NAV