Szociálisan érzéketlen, bűnöző munkaadók

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

T. cím! 

 

A minap egy sporteseményen találkoztam régi sporttársammal. A szokásos családi érdeklődés mellett szóba került, hogy meg van-e még a munkája. Amit mondott az teljesen elfogadhatatlan, törvényen kívüli. Ő reptéri kisbusz szolgáltatónál buszvezető. Műszakba dolgoznak,vagyis 12 óra munka 24 pihi 12 éjszaka 48 pihi. Ezzel nincs is baj.

 img_1281542181_28.jpg

A probléma "csak" az, hogy nem fizeti a műszakpótlékokat, egy vasat sem fizet betegállományra,sőt a szabadságot sem. Egy szóval fizeti a kialkudott órabért, a többit meg oldja meg az alkalmazott! Ott van még a felelősség az utasok iránt!! Nagyon kell Neki vigyázni, nehogy hosszabb időre ki essen a munkából, mert addig egy fillért sem kap  és még nagy esély van rá, hogy ki is rúgja a tulaj! Két tinédzser gyermeket nevelnek a feleségével. Ez nagyon szomorú! A munka  törvénykönyv szerint a fizetése 50%-a jár a beteg állományra, de ha a vállalkozó nem jelenti be, akkor van ez a helyzet.

 

Még utána lehetne nézni mi is van a nyugdíjjárulékkal. Én már nyugdíjas vagyok,de mélységesen felháborít,hogy szinte rabszolgaként, a törvényt magasan le sz.....va dolgoztatnak magyar állampolgárokat. A "szeretett" kormányunk élén ezzel az elmebeteg stábbal, a leírtaknak a nagyobbik részét törvénybe is foglalták. Pl. az indoklás nélküli azonnali felmondás stb. Ezt használják ki ezek a szociálisan érzéketlen bűnöző munkaadók!!

 

 Üdv, CsF