Rabszolgák az ingatlanirodában

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

 

Viszonyok egy nagy Budapesti ingatlanirodában.(ahol dolgozom) Az iroda a VI-ik kerületben található. (A címét és a nevét nem mondanám) Az iroda budapesti viszonylatban a nagyok közé sorolható 100-120 üzletkötővel, és további 20-30 fős irodai munkaerővel. E két létszám együttesen kb. 150 ember, amiből mindössze 30-40 van bejelentve! De ez a bejelentés is mindössze részmunkaidős, és nem teljes összegű, hanem részben „zsebbefizetős”. Tehát az üzletkötők, akiknek gyakorlatilag egyiknek sincs bejelentett munkaviszonya és 100 %-ig teljesítményfüggő a jövedelme, vagyis ha ad el lakást, akkor keres , ha nem ad el, akkor adott hónapban ingyen dolgozott.  Ez még nem is lenne baj, hiszen vannak ilyen ingatlanirodák bőséggel.......viszont itt megkövetelik a „dogozóktól” hogy reggel 9-kor kötelezően megjelenjenek. Megkövetelik, hogy hétvégén is dolgozzanak, és napi szinten minősíthetetlen hangon beszélnek velük a rabszolgahajcsárként tevékenykedő „kisfőnökök”. 

 rabszolga1_1.jpg

De gyakorlat a havi értekezleten történő teljes dolgozói létszám előtti teátrális, megalázós kirúgás, amivel a „rosszul” dolgozókat büntetik!  De előfordult olyan is amikor valamelyik üzletkötőnek egy rokona másik ingatlan irodától vett lakást ….amikor ez kiderült 200000.- ft-os büntetés volt az üzletkötő jutalma aki a levonás után kilépett rögtön. 

Ha esetleg valaki a párjával dolgozik ennél az irodánál és valamelyikük kap egy jobb ajánlatot, akkor a távozónak a párját bosszúból kirúgják. Szintén megszokott dolog hogy a cégtől távozók után telefonálnak az új munkahelyén, és ahogy tudnak, alátesznek.  Én jómagam nem régóta vagyok itt és nem is tervezem hosszútávra, ahogy találok valami jobbat rögtön lépek innen.

 

 Ami a legelszomorítóbb ebben a történetben az az, hogy a jelenlegi kilátástalanságban bármit meg lehet tenni az emberekkel és birkaként megteszik a mindennapi megélhetés reményében.