Nem akarok meghalni, vagy börtönbe menni

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Teljes kétségbeesésemben fordulnék önökhöz segítségért. Egy kisvárosban dolgozom, áruszállítóként egy helyi pékségben. Nagyon rettegek, mert jönnek a rossz idők, a fagy,a hó,nekünk pedig hajtani kell,hangsúlyozom nyári gumival!Tavaly majdnem elütöttem egy idős hölgyet,mert elesett előttem,én pedig nem tudtam megállni,pedig csak 30-al mentem. Szóltam a főnöknek,hogy mi történt,de nem mondott rá semmit,csak mosolygott,mintha kb. azt mondtam volna, hogy jaj de szép időnk van,vagy ilyesmi. Ha nem érünk oda valahová időre, akkor minket csesztet mindenki, a főnök telefonon,a boltosok meg a helyszínen.

 in-der-backerei.jpg

Senki sem érti meg, hogy nem csak a saját, hanem mások életével is játszunk! És van még nagyon sok más probléma is a cégnél.6 órában vagyunk bejelentve, de 8-9-et dolgozunk. Áruszállítóként vagyunk bejelentve, de mindent csináltatnak velünk (kenyérszeletelés, árukiadás, takarítás,stb.)Pihenőidő nincs,azt mondta a főnök,hogy menjünk be fél órával korábban dolgozni,akkor megállhatunk pihenni egy 5 percre. Este 10-re járunk, és reggel 7-kor végzünk, de van, hogy később. Ünnepnapokon 12-13 óra is van, pótlékok nem járnak, csak 500 forint óránként. Szóvá tettem, hogy legalább ünnepnapokon fizethetnének duplát, de annyi volt a válasz, hogy ne szóljak bele. Én a jelenléti ívet nem is írom, mert azon hajnal 1-től 7-ig szerepel a munkaidő. De a kis adminisztrátor hölgy megoldja helyettem, mert végig beírja!a higiéniai körülmények siralmasak,nincs semmi kibetonozva,ha esik egy kis eső csupa sár minden,sokszor a pékáru is. Csótányok szaladgálnak a pékségben! Ezért sok a panasz a vásárlók részéről, de senki sem tesz semmit. Pedig még óvodáknak is szállítunk! Ez már így megy több mint 2 éve. Segítsetek!

 

Mit tegyek? Rendkívülivel fel lehet így mondani, ha ezeket beleírom?A szerződésemben szerepel a 30 nap felmondási idő, de én már nem akarok tovább itt dolgozni még 1 hetet sem!Nagyon menni szeretnék innen,nekem családom van,nem akarok meghalni,vagy börtönbe menni! Köszönöm!