Rabszolgasors Németországban

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

 

A férjem nagy bajba került Németországban. Másfél hónapja egy hirdetésre kiutazott Németországba dolgozni, folyamatosan ígérték a bejelentést, a hirdetésben is az volt,hogy német bejelentéssel. Amikor már több hete dolgozott, akkor már nem akart hazajönni egy fillér nélkül reménykedett benne, hogy a szerződés is meglesz az ígértek szerint. Most megelégelte a mostoha körülményeket és haza akarnak jönni a kollégájával az ottani munkaadó viszont kb. annyi pénzt hajlandó adni, amivel talán haza tudnak jönni a többit majd "utalja" (másoknak is ezt mondta és soha nem utalt).

 rabszolga_0_0.jpg

Egy másik kollégával, mint kiderült megcsinálta azt, hogy 300 Eurót adott neki, így amikor ő is besokallt és haza akart jönni 100 órányi munkájáért. Nagyon hangsúlyozza mostanában a sajtó, hogy mindenki tegyen feljelentést, érdemes ezt megtenni Németországban, vagy vegyék ezt tanulópénznek?

 

2100 Euró járna, és ehelyett annyit akar adni amennyivel haza tudnak jönni autóval. Mit tehetne a férjem és a kollégája, ha mint kiderült rabszolgatartó módon éppen annyit fizetnek, hogy az illető fent tudja belőle tartani magát, rabszolgának tekintik a bejelentés nélkül foglalkoztatott munkásaikat? A válaszokat előre is köszönöm!