Ittam egy sört a munkahelyen. Alkoholmenteset...

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Üdvözletem.  

 

Ferenc vagyok, de ez mindegy is. Nem panaszként írok, csak olyan jó olvasni a sok jóindulatú, együttérzéssel és szeretettel átitatott hozzászólást a blog keretein belül.   Már idestova letelt a 15. nap, miszerint írásban kérhetek szóbeli egyeztető tárgyalást a 'fegyelmimmel' kapcsolatban. Bár, ha a jelenleg hatályos törvény(eke)t tartom szemmel (bár nem vagyok jogász), akkor a cégen belül, a mindent rendkívül precízen megfogalmazó emberke mindössze csak (hogyan is mondják ezt szakmailag?) formailag (ez részemről kérdéses), tartalmilag és az eljárás menetében nem tartotta csak be a törvény által előírtakat. Meg a főnök sem. Feltéve ha jól emlékezem, s nem tévedek. Elöljáróban megfelel annyi is, hogy munkaidőben történő alkoholfogyasztás és tiltott helyen való dohányzás, továbbá "a munkaköri leírásában foglaltakat nem tartotta be" a  Fegyelmi felelősségre vonás tárgya. Kedves főnökünk állít valamit, én részben az ellenkezőjét állítom. No, nem is ezzel van a baj. Csak azzal, hogy milyen alapon várja el a hűbérbirtok ura azt, hogy a jobbágyok és a cselédek a törvény passzusai szerint cselekedjenek, mikoron a Főnök sem ezek szerint cselekszik, noha állítólag reája is vonatkozik a törvény szava.

 beerbuzz600.jpeg

Nos, nem rugózom sokat a tárgyon, lenyelem a békát, mert anyagilag nem érdekel (nem a frászt nem, de állítólag nincs mit tenni).    Lényeg a lényeg: tettenérés esete forgott fent. Ittam a sört az öltözőben. S mint helyesen meg lett fogalmazva: munkaidőben. De ezzel csak olyan apróságok nem stimmelnek, mint például az, hogy munkaidőben. Mert volt még kicsivel több mint negyedóra a műszakkezdésig. A sör az stimmel, de vannak olyan elmaradott környékek, ahol alkoholmentes sörről még nem is hallottak. Ez a jelek szerint ilyen környék. Sajnos én ezt nem tudom bizonyítani.   Ami bizonyíték gyanánt fel lett sorolva, az az a szó, hogy "Megállapítom". Se alkoholszonda, se vérvétel, se tanú. Az, hogy még meg sem kérdezte azt, hogy mit iszom, az szinte csak hab a tortán.

 

Sörösdobozra hasonlító tárgy. Kész. S ha nem csal emlékezetem, akkor a kedves Főnökünknek meg kellett volna tiltania számomra a munkavégzést - ha már úgy tűnt neki, hogy be vagyok nyomva, mint a rajzszög - s egyéb cselekedeteket kellett volna végeznie, melyek írva vannak. Ez számára sem opcionális lehetőség, hanem kötelesség.   Az aznap elvégzett munkámmal szemben sem szóbeli, sem írásbeli panasz nem volt. Ráadásul a fegyelmi által említett napon elméletileg és gyakorlatilag sem érintettem egyazon időben a tér ugyanazon pontját a főnökünkkel, de annyira nem, hogy még látótávolságon belül sem volt a jóember, ellenben a falakon meg képtelen vagyok átlátni.   A munkaköri leírásom meg körülbelül nem kézzelfogható. Mióta a cégnél dolgozom (20++ év), azóta abban sem vagyok bizonyos, hogy létezik a valóságban ilyen leírás. Direkt előkerestem az összes cédulát mit adtak, de sehogyan sem lelem.  

 

No, de valóban mindegy is. Sok a dolgozó, kevés a profit, most létszámot kell csökkenteni és kész. A törvényt meg nem betartani kell, hanem csak betartatni.   Ha leközli a blog gazdája a fentebb leírtakat, akkor kellemes fikázódást kívánok a hangosabb olvasóknak, de a konstruktív kritikákat szívesebben veszem.  

 

Üdv, Ferenc

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg