Vagy kirúgat, vagy szabadságot veszek ki

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

11 évig voltam egy fegyveres rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagja.A jutalmakat rendre megkaptam, munkaviszonyom megszűnése előtt fél éven belül kettőt léptem előre beosztásban sőt, szóbeli megbízás alapján valójában hármat, így joggal gondolhattam azt, hogy főnökeim meg vannak velem elégedve.  Mikor gyermekem megszületett, az otthoni feladataim is megnőttek, ezért a munkahelyemen két alkalommal is hibáztam. Mindkét alkalommal feljegyzést írtam, melyben nagyfokú leterheltségemre hivatkoztam. Ezt főnökeim elfogadták és azzal nyugtattak, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

 3334623249_96c41fdbdd.jpg

Ezt megelőzően már bejelentettem, hogy gyermekem éves korától én szeretnék vele otthon lenni, erre az engedélyt - mivel kötelező megadni - megkaptam.  Egy nap közölték velem, hogy a következő héten egy másik helyen kell kezdenem. Nincs velem különösebben baj, az ottani helyet kéne megerősíteni (szöveg) személyemmel. Ez nagyjából egy órával korábbi kelést és egy órával későbbi hazaérkezést jelentett számomra, így még kevesebbet tudtam otthon segíteni. Mivel a leterheltség miatt jelentős hátralékot halmoztam fel, így kértem a főnökömet, hogy csak ezek ledolgozása után kelljen a másik helyen megjelennem. Még csak nem is a közvetlen főnökömmel beszéltem, hanem fegyveres szervről lévén szó, a régi és az új helyem közös elöljárójával, aki rábólintott a dologra. Én ezzel úgy vettem, hogy minden el van intézve. 

 

A leendő szolgálati helyem vezetőjének éppen dolga volt nálunk és amikor összefutottunk, akkor közölte velem, hogy nem szereti az ilyen sunyi embereket, miért nem jelentem meg a megadott helyen és időben. Elmondtam Neki, hogy miben egyeztünk meg, de közölte, hogy ez őt nem érdekli és azt mondta, következő hét hétfőjén jelenjek meg az új helyemen.  A helyemre érkező kolléga betanítását és a hátralékok feldolgozását nehezítette, hogy közben kaptam egy munkakörömmel össze nem függő feladatot, külszolgálatosoknak kellett előadást tartanom és erre kellett felkészülnöm. 

 

A megadott napon megjelentem az új szolgálati helyemen, ahol az új főnököm azzal fogadott, hogy valamit nagyon elronthattam - nem így mondta -, amiért ide vezényeltek. Bár fizetésem megmaradt, képzettségemet és végzettségemet messze alulmúló feladatot kellet végeznem. Elég nehéz volt elfogadni, hogy azok a kollégák ugráltatnak engem, akiknek előző nap még én felügyeltem a munkáját. Hozzáteszem, a kollégákhoz mindig is korrekt voltam, így mi jobban kezeltük ezt a dolgot, mint a főnökeink.

 

Az új főnököm közölte azt is, hogy mivel nem jelentem meg a korábban megadott határidőre, ezért vagy kirúgat, vagy szabadságot veszek ki. Erre azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó szabadságot kivenni, mivel én dolgoztam, csak még régi helyemen. Azt a választ kaptam, hogy ha valami nem tetszik, akkor írjak feljegyzést, de ebből már úgysem kerülök ki jól. Erre tanúk vannak, persze soha nem fognak mellettem tanúskodni. 

 

Végül kivettem a szabadságot. Közben tudomásomra jutott, hogy a helyemre érkező kolléga panaszkodott rám, a távollétemben a számítógépemről kimentettek mindent, az íróasztalomat és a szekrényemet is felnyitották (úgy volt, hogy visszamegyek egy idő után, ezért a dolgaimat ott hagytam).  Mikor ezeket jeleztem, megnyugtattak, hogy nincs semmi baj.

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg